Tim Mastnak znova na vrhu!

18.03.2019

Po sobotni zmagi na sobotnem paralelnem veleslalomu za evropski pokal, ki mu je hkrati prinesla naslov državnega prvaka, Tim Mastnak tudi na včerajšnji tekmi na domači Rogli ni popustil. Še enkrat je zanesljivo zmagal. V finalu je ugnal zmagovalca letošnje tekme za svetovni pokal na Rogli, Edwina Corattija. Po tekmi za evropski pokal so organizatorji izvedli še za FIS mladinski veleslalom, ki je hkrati štel za državno prvenstvo do 20 leta. Nova mladinska državna prvaka v paralelnem veleslalomu sta Jernej Glavan In Sara Goltes.

Najboljši trije na drugi tekmi za evropski pokal na Rogli.

˝Res super vikend na Rogli! Dve zmagi in naslov državnega prvaka. Popoln vikend izkupiček. Hvala vsem navijačem in pa organizatorjem, ki so kljub spomladanskim razmeram odlično pripravili progo na Jasi. Vse skupaj je bilo na nivoju tekem svetovnega pokala,˝ je bil po tekmi navdušen Tim Mastnak, ki je bil tudi tokrat najhitrejši že v kvalifikacijah. Po zmagah proti manj izkušenima tekmecema, Avstrijcu Aaronu Juritzu in Rusu Igorju Sluevu, ga je v polfinalu čakal dvoboj z izkušenim Italijanom Mirkom Felicettijem, ki pa je naredil napako in  Timu odprl pot v veliki finale. Tam se je Celjan pomeril  z vrstnikom Edwinom Corattijem, ki je letos dobil tekmo za svetovni pokal na Rogli.  Mastnak je bil še enkrat znova zanesljiv, v cilj je pripeljal z več kot pol sekunde prednosti in tako še drugič zapored slavil pred glasnimi navijači ˝M Team-a˝.  V malem finalu je bil Felicetti boljši od mladega Švicarja Giana Casanove. Zelo blizu finalu elitne šestanjsterice je bil Črt Ikovic, ki je zasedel solidno devetnajsto mesto. Jernej Glavan  je osvoji 55. mesto, Gal Leskovar 64., Žiga Ozebek 66. in Simon Katrašnik 77. mesto v konkurenci enainosemdesetih deskarjev. Žan Košir na nedeljski tekmi ni nastopil.


Mastnak z navijači.

Med dekleti je bila najboljša Rusinja Anastazija Kuročkina, ki je v finalu premagala Švicarko Jessico Keiser. Rusinji in Švicarki je na stopničkah družbo delala Kitajka Niying Gong, ki je po sobotnem porazu v malem finalu tokrat dan končala z zmago. Ob odsotnosti Glorie Kotnik slovenskih deskark ni bilo v finalu. Sara Goltes se je s solidnim dvajsetim mestom približala finalistkam, Urška Kadilnik pa je tekmo končala na 59. mestu v konkurenci dvainšestdesetih deskark.

Po tekmi za evropski pokal so organizatorji izvedli še FIS mladinski veleslalom. Mladi deskarji in deskarke do 20. leta so odpeljali dve vožnji. Zmagala sta Nemec Elias Huber in Švicarka Xenia Spoerri.

Tekma je hkrati štela za slovensko mladinsko državno prvenstvo. Naslov državnega prvaka med mladinci je osvojil Jernej Glavan (33. mesto), srebro je pripadlo Žigu Ozebku (42. mesto), bron pa Galu Leskovarju (44. mesto). Med mladinkami je nova državna prvakinja Sara Goltes, ki je v mednarodni konkurenci mladink osvojila 13. mesto, srebro pa je pripadlo še drugi naši mladinki, Urški Kadilnik (36. mesto).

Rezultati  - evropski pokal

Rezultati – FIS mladinska tekma

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov