DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Vrhovnik na finalni tekmi sezone tik za točkami

17.03.2019

Na zadnji tekmi letošnje sezone svetovnega pokala v nordijski kombinaciji je Vid Vrhovnik zasedel 35. mesto, skupno zmago je potrdil Jarl Magnus Riiber iz Norveške.

Vid Vrhovnik je sezono končal s 35. mestom (c) GEPA

Na finalnem prizorišču tekem svetovnega pokala v nordijski kombinaciji bi zadnji dan sezone moral prinesti klasično tekmo najboljših 30 kombinatorcev z dvema serijama v konkurenci in tekom na 10 km, a se vreme s tem ni strinjalo. Današnji skoki so bili odpovedani, v veljavo pa je tako vstopila včerajšnja provizorična serija, izpeljana po tekmi. Odlično izhodišče si je za tek priskakal Vid Vrhovnik, ki je bil s 95 metri enajsti, za vodilnim Japoncem Ryotom Yamamotom pa je zaostajal 77 sekund. Gašper Brecl je na 46. mestu imel 80 sekund zaostanka več kot njegov klubski kolega.

Na 10 km preizkušnji je Vrhovnik začel hrabro. Ob koncu prvega kroga je tekel v večji skupini kombinatorcev na 14. mestu, nato je na polovici preizkušnje padel na 19. mesto, začel pa je izgubljati stik s hitrejšimi sotekmovalci. Po predzadnjem krogu je bil na 25. mestu, v cilj pa je prišel žal na 35. mestu z zaostankom 3 minut in 21 sekund za najboljšim v tej zimi, Norvežanom Jarlom Magnusom Riiberjem. Za trideseterico je na zadnji tekmi sezone zaostal za 22 sekund. Brecl je končal na 45. mestu. V skupnem seštevku je Vrhovnik sezono z 20 točkami končal na 55. mestu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov