Na razdalji brez novih točk za Slovenke

17.03.2019

V Falunu je bila danes na sporedu preizkušnja v prostem koraku na 10 km razdalji. Naše tri tekmovalke so ostale brez novih točk svetovnega pokala.

Anamarija Lampič (c) GEPA

Drugi tekmovalni dan za točke svetovnega pokala je v Falunu prinesel obračune na razdalji v prostem koraku. Od treh Slovenk, ki so se pognale na 10 km progo se nobeni ni uspelo prebiti med dobitnice točk. Po počasnem začetku je Anamarija Lampič pritekla na končno 37. mesto z zaostankom poltretje minute za vnovično zmagovalko, Norvežanko Therese Johaug. Alenka Čebašek je začela bolje, na koncu pa je imela 8 sekund zaostanka za reprezentančno kolegico na 40. mestu. Eva Urevc je z zaostankom treh minut in 42 sekund, potem ko je padla in med drugim tudi zlomila smuči, zasedla končno 53. mesto. 

Neporaženi Johaugovi se je najbolj približala Švedinja Ebba Andersson, ki je zaostala 18,5 sekund, tretja je bila Američanka Jessica Diggins. Sezona svetovnega pokala se bo prihodnji konec tedna zaključila v kanadskem Quebecu, kamor bo odpotovala ekipa, ki je zastopala Slovenijo tudi v Falunu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov