Flisar sezono zaključil z grdim padcem v četrtfinalu

17.03.2019

V Veysonnazu v Švici je padel tudi zastor nad sezono svetovnega pokala v smučarskem krosu. Na finalu najboljših 32 tekmovalcev v letošnji sezoni je nastopil tudi Filip Flisar, ki se je prebil v četrtfinale, kjer pa je tekmovanje sklenil z grdim padcem.

Filip Flisar je kljub padcu še vedno ohranil smisel za humor (c) Gepa

Flisar se je na zadnji tekmi sezone prebil v četrfinale. V osmini finala je nastopil v prvi skupini skupaj z Francozem Bastienom Midolom, Avstrijcem Adamom Kappacherjem in Švicarjem Timo Müellerjem. Flisar ni najboljše starta in svojo vožnjo začel na zadnjem četrtem mestu. Na sorazmerno dolgi progi, ki je omogočala veliko prehitevanj, je ves čas iskal svojo priložnost, a stika s prvimi tremi ni našel. Vse je že kazalo, da bo tekmovanje zaključil v osmini finala na četrtem mestu v svoji skupini, nato pa sta se malenkost med seboj zapletla Avstrijec in Švicar, izgubila nekaj hitrosti, Flisar pa je priložnost zagrabil in na zadnjih grbinah švignil na drugo mesto in se uvrstil v nadaljevanje tekmovanja.

V četrtfinalu sta se Flisarju in Midolu pridružila Avstrijca Daniel Traxler in Sandro Siebenhofer. Tokrat je Flisarju dobro uspel start in se postavil na drugo mesto. Bil je celo hitrejši od vodilnega Midola a mu je ta zaprl pot, Flisar je moral zmanjšati hitrost in mimo njega je pridrvel Draxler. Flisar je še enkrat razvil visoko hitrost in v skoku, kjer je bilo treba skočiti v stran, je ponovno želel mimo Avstrijca. Filip je zapeljal preveč agresivno in v zraku izgubil ravnotežje, potegnilo ga je nazaj in sledil je grd padec. Naš smučar se je vseeno sam pobral, a zatem odšel na pregled v bolnišnico, ki je pokazal kar hudo poškodbo. Flisar je utrpel pretres možganov, poškodvano pa ima tudi narastišče mišče v medenici. V polfinale sta se uvrstila Midol in Traxler.

"Danes sem v prvi vožnji malenkost slabše startal, ker ni bilo veliko možnosti za prehitevanje sem vse stavil na zadnji uvinek, ker sem vedel, da tam lahko pridobim veliko hitrosti. To se je izkazalo za dobro potezo in sem se uvrstil v četrtfinale. Tam se bolje startal bil hiter, potem pa je prišel ta skok, ki je bil nekako `češki´. Neslo nas je zelo daleč in treba je bilo skočiti postrani, pred skokom je bilo treba tudi malenkost zabremzati, sam pa sem imel zelo veliko hitrost. Nisem pričakoval, da bo Traxler tako močno postavil smuči po čez, rahlo me je zadel in izgubil sem ravnotežje nato pa je sledil  ta padec," se je današnjega nastopa spominjal Flisar. 

Zadnja tekma v letošnji sezoni je bila prav spektakularna, padec Flisarja pa ni bil edini. Priča smo bili hudim bojem tako v ženksi kot tudi moški konkurenci, ne malo pa se jih je končalo tudi s spektakularnimi padci. Najbolj srečno jo je danes odensel Francoz Jean Frederic Chapusi, ki je v finalu slavil pred Kandčanom Bradyem Lemanom in Midolom Bastienom.  Flisar je sezono končal na 16. mestu.

"Doživel sem pretres možganov in iz medenice mi je odtrgalo narastišče mišice in del kosti, tako da me malo boli in nekaj časa ne bom mogel hodit. To je znano po prvih pregledih, ko pa pridem domov me čakajo še nadaljne preiskave. Na sreče nimam zlomljene medenice, glava pa se bo že zacelila" je direktno iz bolnice sporočil še rahlo pretreseni Flisar.

O celotni sezoni pa je Flisar dejal: "V celoti gledano sezona ni bila najboljša, ampak dobro sem smučal na svetovnem prvenstvu, kjer me je moja napaka stala velikega finala. Tudi v Rusiji sem smučal odlično. Na koncu če povzamem, je dobro vsaj to, da sem vsaj na nekaterih tekmah pokazal, da nisem še za v staro šaro".


Veysonnaz, zaključek sezone .: Uradni rezultati :.

Zvočna izjava Filip Flisar (*mp3)>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov