Meta Hrovat sezono sklenila v bolečinah

17.03.2019

Meta Hrovat je še enkrat več pokazala kako željna je dokazovanja in tekmovanja. Kljub hudim bolečinam v gležnju je stisnila zobe in nastopila na zadnji tekmi sezone. Na žalost pa  je zadnjo tekmo sklenila ob progi, ko je odstopila v drugi vožnji.

Meta Hrovat je nastopila kljub bolečinam (c) Gepa

Meti Hrovat je poškodba gležnja preprečila pozitiven zaključek sezone. Kranjskogorčanka pa je še enkrat več pokazala, da ima visok prag bolečine in da zelo rada smuča. Kljub temu, da se ni mogla ogrevati na ogrevalni progi, se je podala na start zadnjega veleslaloma sezone. S startno številko 10 je nastopila po svojih najboljših močeh, to pa je po prvi vožnji zadostovalo za 11. mesto, z zaostankom +2.28, za letos izjemno Američanko Mikaelo Shiffrin.  Drugo mesto po prvi vožnji je držala v Soldeu odlična Viktoria Rebensburg iz Nemčije. Najlepše presenečenje prve vožnje pa je pripravila mladinska svetovna prvakinja Alice Robinson iz Nove Zelandije, ki je nastopila povsem zadnja in prismučala celo na tretje mesto. Z izjemno napadalno vožnjo je bila v zgornjem delu celo hitrejša od Američanke, nato je storila nekaj napak in v cilj prišla z zaostankom +0.84.

Hrovatova je tudi v drugi vožnji želela pokazati vse svoje znanje. Na žalost pa se njen nastop ni končal dobro. V srednjem delu je začela malenkost zamujati v zavojih, kmalu pa je brez večje napake zapeljala iz proge in sezono sklenila v snegu z novimi hudimi bolečinami. "Že včeraj na slalomu sem videla, da stanje ni optimalno, vseeno sem se skušala skoncentrirati na tekmo in nastopiti. Na žalost sem v drugi vožnji začutila, da enostavno ne morem več narediti zavoja kot si ga želim in sem odstopila," je dejala Hrovatova.

Nerverjetno zgodbo pa je na finalu spisala mlada, komaj 17-letna predstavnica Nove Zelandije. Najprej je močno napadalda četrta po prvi vožnji Petra Vlhova, ki je z najboljšim časom druge vožnja prevzela vodstvo z veliko prednostjo, na startu pa so ostale le še najboljše 3 po prvi vožnji. Najprej je besedo dobila Robinsonova, ki je tudi v drugo napdla brezkompromisno. Z zelo napadalno vožnjo je ves čas držala korak s Slovakinjo, a zadnji vmesni čas je kazal malenkostni zaostanek. Nato pa je mladi smučarki uspela izvrstna ciljna strmina in semafor je v cilju izpisal številko 1, kar je pomenilo prve stopničke v karieri. Viktoria Rebensburg je nato v ciljni strmini napravila kar hudo napako in zaostala za najhitrejšimi. Simbolično pa je čast zadnje besede v sezoni pripadla najboljši smučarki v letošnjih sezoni Mikaeli Shiffrin. Z novo prepričljivo vožnjo ni pustila velikega presenečenja in izvrstno sezono sklenila z že 60 zmago v svetovnem pokalu. Z novim uspehom izvrstne Američanke pa je padel tudi zastor na sezono 2018/19 v svetovnem pokalu za dekleta.

"Vesela, sem da je bila danes zadnja tekma in da bom imela sedaj dovolj časa za saniranje poškodbe. Z nekaterimi rezultati sem res zadovoljna, saj so mi tekme, kljub manjši kolečini treninga zaradi poškodbe, lepo uspele. Zavedams e, da imam še dovolj prostora za napredek, kar bo motivacija za pripravljalno obdbje, seveda pa si najprej želim pozdraviti poškodbo," je o sezoni dejala Hrovatova.

Črto pa je potegnil tudi trener Denis Šteharnik: "Z ogrodjem ekipe sem zadovoljen. Kljub težavam nam je nekako uspelo uresničiti cilj. V veleslaomu je ostala na mestih, ki jih je že vajena temu pa je dodala še slalom. Na žalost se ni po načrtih z vrnitvijo ni izšlo Tini Robnik, ki pa je sedaj ob koncu dobro pripravljena in lahko v miru začne priprave na naslednjo sezono.  Imamo tudi še mlado Nejo Dvornik, ki je odlično nastopala v evropskem pokalu. To so tri tekmovalke, ki so najbolje uvrščene med našimi in bo največ pozornosti jim posvečene tudi v prihodnje. Malo manj pa smo zadovoljni z nastopi Ane Bucik in Maruše Ferk, ki pa sta obe zamenjali opremo pred letošnjo sezono in očitno potrebujeta več časa, da se privadita na novo opremo. Ne glede na vse smo od njiju pričakovali več"


Soldeu, veleslalom .: Uradni rezultati :.

Zvočna izjava Meta Hrovat (*mp3)

Zvočna izjava Denis Šteharnik (*mp3)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov