Hadalin najboljšo sezono zaključil brez točk

17.03.2019

Slalomisti so imeli v Soldeu v Andori čast, da so sklenili sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju. Svojo besedo pri tem je imel tudi Štefan Hadalin, ki pa je ob koncu sezoni izgubil nekaj svežine in zadnjo tekmo zaključil na 19. mestu, kar ni bilo dovolj za nove točke.

Štefan Hadalin na zadnjem slalomu sezone (c) Gepa

Organizatorji v Andori so se dobro izkazali in kljub pomladanskemu vremenu dobro pripravili progo za tekmovanje.  Štefan Hadalin, ki je leto naredil velik korak naprej, zabeležil konstante rezultate, je nastopil s startno številko 17. Iz starta se je pognal odločno, želel pokazati, da ima še željo in svežino za napadalno smučanje. Na žalsot sta se mu v srednjem delu pripetili dve kar veliki napaki. Pri tem je izgubil veliko moči in hitrosti. Na zadnji strmini je nato do izraza malenkost prišla tudi utrujenost in zaostanek se je povečal. Prvo vožnjo je končal na na 20. mestu z zaostankom +3.17. Za 15. mestom, ki na finalu sezone še prinaša točke za svetovni pokal je zaostajal malenkost manj kot sekundo. 

Prvo vožnjo je prepričljivo najbolje odpeljal mladi Francoz Clement Noel, ki ima za seboj izvrstno sezono. Drugo mesto je držal junak slaloma v Kranjski Gori Ramon Zenhaeusern iz Švice, ki pa je zaostajal +0.84. Tretji je bil še en Švicar Daniel Yule (+0.95).

Hadalin je v drugo pelajl boljše, izkoristil dobro startno številko, a preveč po lestvici ni mogel napredovati. Njegovo današnje smučanje je zadostovalo za 19. mesto. "Štefan od Banskega naprej ni več v stanju, ki bi mu omogočal boljše smučanje. Danes ne prva ne druga vožnja nista bili dobri," je današnji nastop Hadalina videl Klemen Bergant.

V boju za vrh je svojo prednost iz prve vožnje zadržal Noel, ki je tako slavil na zadnji tekmi te setone. Drugo mesto je pripadlo Manuelu Fellerju iz Avstrije, ki je zelo dobro smučal na drugi progi. Tretje mesto pa je iz prve vožnje ubranil Švicar Yule.

"Za nami je naravnost fantastična sezona, to kar je letos naredil Štefan je neverjetn, od njega ni pričakoval nihče. Mogoče smo računali na preboj med najboljših 30 v slalomu, on pa je sezono končal kot 19., dosegel je medaljo na svetovnem prvenstvu in tretje mesto v Banskem. Štefan ima za sabo zelo dobro sezono. Žan Kranjec pa se mora v slalomu še malo stabilizirati. Letos je prišel do točk, bil še večkrat finalu a nato napravil napako. Njegova letošnja najboljša slalomska vožnja je bila v Schladmingu, ko je odstopil tik pred ciljem. Vseeno ima veliko stvari na katerih lahko gradi, saj je imel posamezne odseke in tekme, kjer je prehitel mnoge najboljše in tu se ne sme ustaviti. Če pa naredim na hitro še kratko primerjavo med fantoma se je Štefan na finale svetovnega pokala uvrstil še eno leto prej kot je to uspelo Žanu in seveda smo s Štefanom zelo zadovoljni," je o celotni sezoni povedal Bergant.Soldeu, slalom .:Uradni rezultati:.

Zvočna izjava Klemen Bergant (*mp3)>>>

 

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov