Državna prvaka sta Tim Mastnak in Gloria Kotnik

17.03.2019

Včeraj je bil na Rogli na sporedu paralelni veleslalom za evropski pokal, ki je hkrati štel za člansko državno prvenstvo. Zmagovalec tekme na domači Jasi in hkrati državni prvak je postal Celjan Tim Mastnak. Med deskarkami je bila najboljša Rusinja Elizaveta Salihkova. Gloria Kotnik, ki je bila z osmim mestom najboljša domačinka, je po pričakovanjih postala državna prvakinja. Danes bo na Rogli na sporedu še en paralelni veleslalom za evropski pokal, ki bo hkrati štel za slovensko mladinsko državno prvenstvo (do 20 let). Za ponedeljek napovedani FIS mladinski veleslalom je zaradi slabe vremenske napovedi odpovedan.


Srebrni Košir, zlati Mastnak in bronasti Ikovic.

Tim Mastnak je že s prvim časom v dopoldanskih kvalifikacijah nakazal, da bo težko premagljiv. S suverenima vožnjama v osmini in četrtfinalu je premagal Nemca Chirstiana Hopfauerja in vse boljšega Avstrijca iz Graza, Arvida Aunerja. V polfinalu pa je prvič šlo zares, saj ga je tam po, prav tako zelo zanesljivih zmagah, nad najboljšim Kitajcem Ye Bijem ter Rusom Ilijem Vitugovom pričakal Žan Košir (četrti v kvalifikacijah). Videli smo odlično deskanje naših asov, na koncu pa je bil za slabe pol sekunde  boljši Celjan, ki je tako postal tudi državni prvak. V malem in velikem finalu sta bila naša aduta uspešnejša od Japoncev (Masaki Shiba, Shinnosuke Kamino), tako, da sta oba stala tudi na stopničkah tekem za evropski pokal (1. Mastnak, 2. Kamino, 3, Košir). Preostali Slovenci se niso uvrstili v finale. Korošec Črt Ikovic je kot devetindvajseti osvojil bron na državnem prvenstvu. Simon Katrašnik je osvojil 67. mesto, Žiga Ozebek 71., Jernej Glavan 75.,  Marko Vezovišek 78. in Mihael Kotnik 79. mesto.


Srebrna Sara Goltes in zlata Gloria Kotnik.

Med dekleti je bila edina slovenska predstavnica v velikem finalu Gloria Kotnik, ki je dosegla osmi kvalifikacijski čas. Po zanesljivi zmagi v osmini finala proti Kanadčanki Megan Farell je v četrtfinalu klonila proti Kitajki Nayin Gong, zmagovalki predzadnje tekme za svetovni pokal v Secret Gardnu (Kitajska). Tekmo je dobila Rusinja Elizaveta Salihkova,  ki je bila v finalu boljša od Kitajke Jiaqui Niu. Dvoboj za tretje mesto je dobila Avstrijka Jemima Juritz, ki je bila za pičle dve stotinki hitrejša od zmagovalke na Kotnikovo, Nayin Gong. Kotnikova je zasedla končno osmo mesto in kot edina domača finalistka osvojila naslov državne prvakinje v paralelnem veleslalomu. Srebro je pripadlo Trboveljčanki Sari Goltes (32. mesto), bron pa ni bil podeljen, saj tretja slovenska predstavnica, Urška Kadilnik, ni končala tekme.

Današnjo tekmo (progo je zakoličil Jure Hafner, ki je trener B kitajske ekipe) bosta izpustila Žan Košir in Gloria Kotnik, ki sta se pred zaključnimi treningi za finale v Winterbergu odločila za počitek. Manjkal bo tudi veteran Marko Vezovišek, nastopil pa bo mladi Gal Leskovar, ki je včerajšnjo tekmo izpustil,

Rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov