Meta Hrovat z napako na zadnjem slalomu

16.03.2019

Meta Hrovat je bila, po zaslugi naslova mladinske svetovne prvakinje v slalomu in ker je v skupnem seštevku te discipline med 25 najboljšimi smučarkami na svetu, naša edina predstavnica na zadnjem slalomu sezone v Soldeu.

Meta Hrovat je nastopila kljub bolečinam v gležnju (c) Gepa

Meta Hrovat je nastopila s starno številko 20. V lepem sončnem vremenu in precej spomladanskih temperaturah je Hrovatova storila napako v prvi vožnji in nastop končala ob progi. Izjemen nastop v prvi vožnji je uspel Švicarki Wendy Holdener, ki je s časom 53.14 držala prvo mesto po prvem delu tekmovanja. Holdenerjevi v prvi vožnji ni bila kos niti izjemna Američanka Mikaela Shiffrin, ki je zaostala +0.28. Vodilni dve tekmovalki pa sta praktično že po prvi vožnji ostali sami v boju za zmago, saj je tretja Petra Vlhova zaostajala že več kot sekundo (+1.22).

V drugi vožnji se vrstni red pri vrhu ni bistveno spreminjal. Petra Vlhova je brez težav obdržala tretje mesto, bolj napeto pa je bilo v boju za zmago. Američanka je napadla, v cilju pa prevzela vodstvo s prednostjo +1.20 pred Vlhovo. Od 40 zmage v svetovnem pokalu v slalomu jo je ločil samo še nastop v Švicarke Holdenerjeve, ki pa jo je pustila čakati na trnih vse do konca. Stotinke pa so zopet odločale v prid Američanki, ki je slavila s prednostjo 7 stotink pred Švicarko.

"Na žalost se je danes nastop Mete Hrovat končal prehitro. Vsekakor so na plano prišle tudi posledice bolečni v gležnju, saj njeno stanje gležnja ni rožnato. Praktično še včeraj nismo vedeli ali bo lahko nastopila ali ne, vendar je njena želja tako močna, da si želi tekmovati, da je danes nastopila. Kljub bolečinam, na progo se je podala brez pravega ogrevanja, je bil njen pristop danes pravi, tudi vstop v strmino je bil zelo dober. V strmini pa je v želji po držanju težišča naprej in napadalnem pristopu storila napako. Prezgodaj je stopila na zunanjo smučko in potem zajela količek. Žal je bilo s tem njenega nastopa danes konec," je današnji nastop in stanje Mete Hrovat opisal trener Denis Šteharnik. "Jutri zjutraj bomo videli kakšno bo stanje gležnja in takrat se bomo odločili o njenem nastopu, saj iz dneva v dan prilagajamo njen program," je bil Šteharnik še previden o napovedih glede jutrišnjega nastopa. 


Uradni rezultati, Soldeu slalom ženske .:Uradni rezultati :.

Zvočna izjava Denis Šteharnik (*mp3)>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov