Kline zelo dobro zaključil sezono, Kosi odstopil

14.03.2019

Z moškim superveleslalomom so se začeli tudi slovenski nastopi na zaključku svetovnega pokala v alpskem smučanju v Andori. Klemen Kosi in Boštjan Kline finale zapuščata z mešanimi občutki. Kline je nastopil zelo spodbudno in sezono zaključil z 12. mestom, Kosi pa je napravil napako in odstopil.

Boštjan Kline je z zadnjima dvema superveleslaloma sezone lahko zadovoljen (c) Gepa

Na zaključku svetovnega pokala v Soldeuu v Andori imajo organizatorji in seveda tudi smučarji na voljo odlične pogoje za smučanje. Čudovito vreme in odlično pripravljena proga ponujata enakovreden boj za vse tekmovalce na startu.  Slovenca sta nastopila povsem pri koncu tekmovanja saj sta imela starni številki 21 in 22, na startu pa je bilo 23 tekmovalcev. Prvi se je na progo podal Kline, ki je svoj nastop opravil zelo spodbudno in bo z dobrimi občutki zaključil letošnje nastope v svetovnem pokalu. Klinetu so pri prvem vmesnem času namerile +0,60 zaostanka za dvakratnim zmagovalcem v Andori Dominikom Parisom. Še naprej je tekoče nadaljeval svojo vožnjo in zaostanek se je povečoval le še počasi. Pri drugem vmesnem času je ta znašal 73 stotink sekunde, pri tretjem pa +1.31.  Na zadnjem odseku je izgubil še 15 stotink, kar je pomenilo 12. rezultat zadnjega superveleslaloma v sezoni. "Danes sem se počutil zelo dobro, poizkušal sem narediti vsaj nekaj dobrih zavojev in to mi je tudi uspelo. V zadnjem času sem zelo izboljšal smučanje iz preteklih tekem, kar sem nakazal tudi že v Kvitfjellu in to tudi danes dokaj vredu ponovil. Seveda še obstajajo rezerve, ampak za trenutno stanje je to dober rezulta," je po tekmi povedal Kline.

Takoj za njim je šel na progo še Kosi. Klemen, ki je letos res dobro začel sezono, zabeležil nekaj zelo dobrih rezultatov, nato pa grdo padel v Bormiu, se  po padcu na smučeh ne počuti več tako kotr pred njim. Tudi danes se, kljub veliki želji, na smučišču v Andori ni znašel. Svojo vožnjo je zaključil kmalu po merjenju prvega vmesnega časa, ko je na skoku malenkost zgrešil idealno linijo in ni uspel ujeti naslednjih vrat ter tako sezono sklenil ob progi.

"Celo sezono smo se trudili, veliko trenirali, da smo saj v superveleslalomsko sezono izpeljali tako kot je treba. Boštjan je danes pokazal, da se je tudi z visoko startno številko sposoben dobro peljati. Čeprav sta oba fanta bila prikrajšana, saj nista mogla pred tem presmučati proge, kar jih je večino že storilo na smuku in so imeli prednost. Boštjan se je zelo dobro lotil proge, čeprav se še vidijo rezerve, je trenutno to zanj in za celo našo ekipo zelo dober rezultat.  Je tudi potrditev, da je še vedno tam kamor spada, med najboljšimi smučarji na svetu. Klemen pa vse od tistega strašnega padca v Bormiu kaže željo se bori, vendar je padec pustil posledice,",  je današnja nastopa ocenil trener Peter Pen.

Sezono je na najboljši možni način sklenil Italijan Dominik Paris, ki je v Andori slavil na obeh tekmah v hitrih disciplinah. Včerajšnji zmagi v smuku je danes dodal še najhitrejši čas na superveleslalomu, s tem pa je osvojil tudi mali kristalni globus v tej disciplini.  Danes se je Parisu najbolj približal Švicar Mario Caviezel, ki je za Italijanom zaostal 15 stotink sekunde. Tretji je bil danes Vincent Kriechmayr iz Avstrije (+0.44). 

S superveleslalomsko sezono je Peter Pen zadovoljen

"Sezona je bila nekako mešano obarvana, predvsem je bilo kar nekaj slabših rezultatov v smuku, več dobrega pa sem prikazal v superveleslalomu. Te vožnje iz super g-ja je treba v prihodnje prenesti tudi v smuk. Seveda pa tudi od te sezone, kot od vseh prejšnjih, odnesem veliko stvari. Ogromno sem se naučil in je vse skušaj lahko dobra popotnica za prihodnje, če bom to znal uporabit," je sezono ocenil Kline. 

"S celotno superveleslalomsko sezono smo zadovoljni. Imeli smo štiri fante med dobitniki točk v Val Gardeni, Klemen je bil odličen v Beaver Creeku, ko je zasedel 9. mesto. V naslednjo sezono tako vstopamo s tremi tekmovalci med najboljšo trideseterico in smo glede tega s celotno sezono v super g-ju lahko zadovoljni.  Zelo nehvalženo je za nas, ker se vedno cela sezona ocenjuje po nastopih Boštjana Klineta. Treba je povdariti, da je Miha Hrobat naredil napredek, v kombinaciji in superveleslalomu je sedaj vedno sposoben priti med dobitnike točk, Klemen je imel njaboljši začetek sezone, Martin Čater je dosegel 13. mesto na svetovnem prvenstvu z zelo majhnim zaostankom, kar je v medijih ostalo kar malo spregeledano, ostali trenerji in drugi prisotni v smučarski karavani pa se dobro zavedajo kdo je Martin. V naši ekipi se je zelo dobro poznalo, da tam kjer smo imeli dobre ogrevalne proge (Val Gardena, Kvitfjell,...), kjer se fantje lahko dobro aktivirajo smo zraven, na drugih postajah pa smo imeli določene probleme. Vseeno mislim, da smo na pravi poti, imamo 4 fante z različnimi kvalitetami in težavami, tako da bo to potrebno še naprej spretno peljati in mislim, da bomo že naslednjo sezono še močnejši," je črto pod sezono v svetovnem pokalu potegnil Pen.


Soldeu, superveleslalom .: Uradni rezultati:

Zvočni izjavi (mpr3):

Boštjan Kline>>>

Peter Pen>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov