Za konec sezone še ˝Big Air˝v Quebecu

14.03.2019

Deskarji prostega sloga bodo sezono svetovnega pokala zaključili na mestni ˝big air˝ tekmi v kanadskem Quebecu. Danes zvečer (14.3.) po našem času bodo na sporedu kvalifikacije, šesterica najboljših deskark in deseterica najboljših deskarjev z današnjih kvalifikacij, pa se bo kanadskemu občinstvu še enkrat predstavila v soboto (16.3.). Med nastopajočimi sta tudi naša predstavnika, Naj Mekinc in Urška Pribošič.


Urška Pribošič na včerajšnjem treningu (foto:Antti Koskinen)

Kvalifikacije za zadnjo letošnjo tekmo za svetovni pokal v skokih prostega sloga (big air) so bile sicer predvidene za jutri (četrtek, 15.3), a so jih organizatorji zaradi slabe vremenske napovedi prestavili na današnji dan. ˝Naša deskarja Naj Mekinc in Urška Pribošič sta odlično razpoložena. V torek in sredo smo opravili odličen trening. Skok na umetni konstrukciji je izredno dobro pripravljen, temperature so nad ničlo, hotel je v neposredni bližini prizorišča. Skratka, vzdušje v ˝mini ekipi˝je super. Tako Naj  kot Urška se ob uspešno izpeljanem skoku realno lahko potegujeta za nastop v sobotnem finalu pod žarometi, ˝sporočajo s slovenskega tabora, kjer ne skrivajo zadovoljstva nad kanadskimi organizatorji, ki so umetno konstrukcijo postavili v neposredno bližino avtoceste, le dvajset minut hoda od starega mestnega jedra Quebeca. Slovenska ekipa, ki se v domovino vrača naslednji teden, s tem tudi zaključuje nastope v svetovnem pokalu. Mestna tekma v norveškem Oslu, ki bi morala biti na sporedu 22. marca je namreč odpovedana, tako kot je bila že pred časom odpovedana tudi tekma v snežnem parku, ki bi po prvotnem programu, poleg skokov, morala biti na sporedu v teh dneh v Quebecu.

Na zadnji ˝big air˝tekmi sezone bo v konkurenci deskark v centru pozornosti domačinka Laurie Blouin, njena največja konkurentka pa bo branilka lanske zmage, Američanka Julia Marino. V moški konkurenci zaradi boja z zahrbtno boleznijo lanske zmage žal ne bo branil popularni domačin Max Parrot. Z Američanom Rynom Stasselom, Belgijcem Seppejem Smitsom, pa Švicarjem Jonasom Boesingerjem in  Fincem Kallejem Jarvilehto v glavnih vlogah se nam za konec sezone obeta še en ˝big aair˝spektakel. Urška Pribošič je v skupnem seštevku discipline pred zadnjo tekmo na 6. mestu, Naj Mekinc pa na 46. mestu.

Poleg deskarjev prostega sloga ta vikend (v soboto, 16.3.) v švicarskem Veysonazzu zaključujejo tudi deskarki krosisti in krosistke. Slovenci v tej disciplini v letošnji sezoni ne nastopajo.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov