EC: Dvorniku ena točka

12.03.2019

V Kranjski Gori je bil danes na sporedu še slalom za evropski pokal. Od Slovencev je eno točko osvojil Aljaž Dvornik, Jakob Špik pa je po zelo dobri prvi vožnji, v drugi naredil napako.

Jakob Špik je imel odlično izhodišče po prvi vožnji (c) Gepa

Po prvem teku današnjega slaloma za evropski pokal je za slovenski tabor kazalo zelo dobro. Jakob Špik je zasedal zelo dobro 10. mesto in imel lepo priložnost za napad v drugo. Ostali naši so po prvi vožnji zasedali mesta izven najboljših 30. Špik je na žalost odstopil na drugi vožnji in dobra uvrstitev je splavala po vodi. Za voljo številnih odstopov pa je v drugi vožnji napredoval Aljaž Dvornik, ki je na koncu zasedel 30. mesto, ostali naši pa so ostali brez uvrstitve. Poleg Špika je na drugi vožnji odstopil še Borut Božič, napako pa so že v prvem teku storili Dušan Senčar, Tijan Marovt in Žan Špila.

Teren v Kranjski Gori pa očitno zelo ustreza Norvežanom. Danes je nahitrejši čas postavil Jonathan Nordbotten, ki je za zgolj 5 stotink prehitel izkušenega Rusa Aleksandra Korošilova. 19 stotink je za Norvežanom zaostal Linus Strasser iz Nemčije.


Kranjska Gora, slalom za evropski pokal .: Uradni rezultati :. 

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov