DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

AP: Slovenke zasedle prvih pet mest, prve stopničke 14-letnega Masleta

10.03.2019

V Franciji se je s tekmami v Chaux-Neuveju zaključila letošnja sezona alpskega pokala v smučarskih skokih za skakalce in skakalke. Prvič je na zmagovalni oder skočil 14-letni Rok Masle.

V petek je bil najboljši od naših mladih upov Aljaž Osterc na 8. mestu, med 11. in 15. mestom so končali Rok Masle, Lovro Vodušek, Jernej Presečnik in Matija Vidic, točke so osvojili še Jan Bombek, Mark Hafnar, Lovro Kos, Tjaš Grilc, Medard Brezovnik in Miha Lipovšek Ročnik.

Še bolje je bilo včeraj, ko je prvič na zmagovalni oder s 3. mestom skočil mladi, 14-letni Rok Masle, tik za njim je končal Osterc, Presečnik je bil 14., Kos 16., novih točk pa so se razveselil Breznovnik, Bombek in Hafnar.

Skupno je po 14. tekmah najvišje končal Osterc na 4. mestu, tik za njim je bil Presečnik, Slovenija pa je v pokalu narodov končala na drugem mestu.

Še boljše rezultate so v Franciji dosegle skakalke, ki pa jim je veter odpihnil današnjo tekmo. Na včerajšnji pa so enostavno pobrale vse, kar se je lahko, saj so zasedle kar prvih pet mest! V deževnem Chaux-Neuveju je zmagala Pia Mazi pred Nejko Repinc Zupančič ter Jerco Jesenko, Niko Prevc in Emo Volavšek. Silva Verbič je bila enajsta, Ana Jereb 20., Lara Logar 25. in Nika Vetrih 31. Skupno je bila Repinc Zupančičeva druga, šesta pa Mazijeva. V pokalu narodov so naše mlade skakalke končale na tretjem mestu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov