21. mesto Hadalina za zaključek 58. pokala Vitranc

10.03.2019

S slalomom v spomladanskih temperaturah se je zaključil 58. pokal Vitranc. V težkih snežnih razmerah je Štefan Hadalin postavil 21. čas tekmovanja. Preostalim našim tekmovalcem se ni uspelo uvrstit v finalno vožnjo.

Štefan Hadalin (c) Gepa

V Kranjski Gori se je ponovno zbralo lepo število gledalcev, ki so uživali ob gledanju najboljših smučarjev na svetu, najboljše vzdušje pa so pripravili ob nastopih naših tekmovalcev. Prvič je tako v ciljni areni završalo, ko se je na svoj nastop s startno številko 18 pripravil Štefan Hadalin. Hadalin si je danes želel vrhunskega rezultata, na žalost pa se na specifičnih snežnih razmerah n znašel tako kot si je sam najbolje želel. V prvi vožnji si je privozil +2.63 zaostanka za vodilnim po prvi vožnji, včerajšnjim zmagovalcem, Henrikom Kristoffersenom. Na startu prve vožnje je bilo še 5 slovenskih tekmovalcev, ki pa so imeli visoke startne številke. Odlično je finalno vožnjo napadal Žan Kranjec, ki pa mu je na koncu zmanjkalo 10 stotink in je zasedel 33. mesto. "Ko se proga prebije ti mora z mojo startno številko uspeti res vrhunska vožnja, da se prebiješ v finale. Moja vožnja ni bila slaba, so pa bili deli na progi, kjer bi lahko peljal bolje. Danes sicer nisem izpolnil cilja, sem pa letos naredil velik korak naprej v slalomu s čimer sem zadovoljen. Na slalomski lestvici sem sezono zaključil takoj za trideseterico in bom v prihodnji sezoni tako že na začetku sezone imel številko takoj za 30. Sedaj je samo potrebno, da se poleti ponovno dobro pripravim tudi na slalom, da bom lahko naslednje leto naredil še en večji korak naprej v tej disciplini," je današnji nastop in celotno slalomsko sezono povzel Kranjec. 

Žan Kranjec (c) Gepa

S startno številko 64 se je z zahtevno progo spopadel Jakob Špik, ki je dosegel 44. čas prve vožnje. "Snežne razmere na progi so bile zelo zahtevne, naredile so se že zelo velike smučine. Jaz sem dal vse od sebe in sem s svojo vožnjo zadovoljen," je dejal Špik. Tri mesta za Špikom je tekmovanje zaključil Aljaž Dvornik, Tijan Marovt je bil na koncu 53., Borut Božič pa je na prvi progi podstopil.

Jakob Špik (c) Gepa


Ob 12:30 uri se je začela druga vožnja, gledalci pa so še vedno upali na fantastično vožnjo Hadalina. Na žalost se Hadalin tudi v drugo ni znašel najbolje in svojo uvrstitev malenkost popravil. Seštevk dveh voženj je na koncu zadoščal za 21. mesto. "Današnja uvrstitev je pod pričakovanji, saj vem da merim višje. Vseeno pa moram na koncu z novimi točkami biti zadovoljen. Treba pa se je zavedati, da danes nisem prikazal niti dveh svojih povprečnih voženj in sem vseeno uvrščen na.... Še enkrat pa bi povedal, da nisem zadovoljen s prikazanim ampak glede na trenutno psiho-fizično stanje je zgleda to to, kar sem trenutno sposoben," je dejal Hadalin.

To kar ni uspelo Hadalinu je prikazal Švicar Ramon Zenhaeusern, ki je z izjemno vožnjo iz sedmega mesta napredoval vse do zmage.  Na drugem mestu je končal vodilni po prvi vožnji Kristoffersen, ki pa je za Švicarjem zaostal +1.15, kljub veliki prednosti, ki jo je imel po prvi vožnji. Na najnižji stopnički je zaključil Avstrijec Marcel Hirscher, ki je tudi teoretično vnovič postal skupni zmagovalec svetovnega pokala v sezoni 2018/19.

"Štefan je danes pokazal to kar je v tem trenutku sposoben, saj je po uspešni sezoni že utrujen. Za Žana je bilo škoda, da je začel prepočasi, v zgornjem delu je zgubil preveč. Spodaj je smučal dobro in bi zadoščalo za drugo vožnjo, kjer smo videli, da se je z dobro startno številko dalo napredovati. Za ostale pa pač danes ni bilo možnosti, saj proga ni več dopuščala hitrega smučanja," je po koncu današnje tekme nastope ocenil trener Klemen Bergant. O celotnem vikendu na domačem terenu pa je povedal: "Včeraj je bilo škoda, da je Žan drugo vožnjo odpeljal malo slabše, ker je bila priložnost za še boljši rezultat. Žanu tudi dolga sezona še ni prišla toliko do živega, je še vedno fit in dobro pripravljen, tako da je malo škoda. Bilo pa je za Štefana in Žana težko, saj sta imela po uspešni sezoni tudi več obveznosti, kar še nista povsem navajen in se morata tega še naučiti".


Kranjska Gora, slalom .: Uradni rezultati :.

Zvočne izjave (mp3):


Žan Kranjec>>>

Štefan Hadalin>>>

Jakob Špik>>>

Klemen Bergant>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov