SP: Bø upravičil sloves favorita, Bauer in Fak izenačena na 17. mestu

09.03.2019

V Östersundu je bil danes na sporedu moški sprint. Odlične razmere za tekmovanje je odlično izkoristil letos najboljši biatlonec na svetu Johannes Thignes Bø, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka kljub zgrešenemu strelu. Zelo dobro so nastopili naši biatlonci, Jakov Fak in Klemen Bauer sta si z zaostankom +1:21.7 zagotovila zelo dobro izhodišče za zasledovanje, saj sta danes pristala na 17. mestu.

Naslov prvaka je pričakovano osvoji Johannes Thignes Bø (c) Gepa

Na Švedskem, povsem drugače kot pri nas, še vedno veljajo prave zimske razmere. Občasno rahlo sneženje in temperature pod 0 stopinj Celzija je dalo prekrasno koliso za današnjo tekmovanje kjer tudi veter ni oviral tekmovalcev na strelišču. V idiličnah razmerah se je najbolje znašel leto najboljši biatlonec Johannes Thignes Bø, ki je sicer stoje zgrešil eno tarčo, a znova pokazal, da mu ni para v teku in zamujeno na strelšču je nadoknadil na progi. Na koncu je slavil s prednostjo +13.7 pred Rusom Aleksandrom Loginovom, ki je bil nezgrešljiv na strelišču. Prav tako 100 odstoten strelski nastop je uspel danes tretjemu Quentinu Fillon Mailletu iz Francije.

Zelo dobro pa so nastopili tudi naši biatlonci, ki so se zelo dobro pripravili na svetovno prvenstvo. Odlično se je na strelišču znašel Klemen Bauer, ki je zadel prav vse tarče. Na žalost se ni najbolje počutil v teku in je tam izgubil nekaj dragocenega časa. Na koncu je za Johannes Thignes Bøjem zaostal +1:21.7 in si razdelil 17. mesto skupaj z drugim Slovencem Jakovim Fakom. "Z današnjo tekmo sem zadovoljen, čeprav v teku nisem prikazal tega kar sem pričakoval. Nekako nisme našel tiste mehkobe in sproščenosti, posledično tudi hitrosti v teku ne. Tako da sem na teku konstanco zgubljal dragoceni čas. Po drugi strani pa je bil nastop na strelišču izjemen, na nanjbolj pomembni tekmi sezone sem zadel 0 in s tem sem zadovoljen.  Za tekaški del pa bo potrebna hitra analiza, saj je jutri že nova priložnost za novo dokazovanje," je po tekmi dejal Bauer.

Klemen Bauer je zadel vse strele (c) Gepa

Fak je za razliko od Bauerja zgrešil en strel stoje, a bil malenkost hitrejši v teku, v cilju pa so mu ure pokazale identičen čas kot Bauerju. Slovenca bosta tako jutri na zasledovalni tekmi startala povsem skupaj in imata odlično priložnost za napredanje po lestvici navzgor. "To je bila ovodna tekma danes na svetovnem prvenstvu. Po pričakovanju sem največ izgubil v zandjem krogu, saj trenutno nisem najblj fit. Po eni strani pa morem biti z razultatom zelo zadovoljen, saj sem izgubil veliko tekem v svetovnem pokalu in  se nekak iz tega pobiram ven. Vseeno sem videl, da lahko tekmujem, pričakujem pa da se bom ob koncu še boljše počutil na smučeh in da bom tudi na strelišču bolj siguren,"  je po današnjem nasto sklenil Fak. Poleg Faka in Bauerja sta danes nastopila še Mitja Drinovec in Miha Dovžan, ki pa sta ble prepočasna za jutrišnjo tekmo. Dovžan je na strelišču zgrešil dvakrat a na žalost ostal na 62. mestu, Drinovec pa je bil nenatančen 4 krat in tekmovanje zaključil na 85. mestu. "Odličen tekaški nastop, kjer sem imel tudi zelo dobre smuči, tako da bi rad pohvalil servis. Vseeno tekma se je danes lomila na strelišču, kjer bi en zgrešen strel leže še zadoščal za zasledovanje, trije stoje pa so enostavno preveč," je dejal Drinovec. Dovžan pa je povedal." Malenkost sem razočaran, saj sem za malenkost zgrešil jutrišnjo tekmo. Vseeno se bom odlično pripravil za individualno tekmo. Danes sem sicer začel dobro, tudi na koncu me ni pobralo in sploh ne vem več kje toliko zgubljam. Vseeno upam da bo na individualni preizkušnji boljše."

Jakov Fak je zgrešil en strel, a tekel zelo dobro (c) Gepa

"Kelmen nam je danes prikazal res lepo presenečenje, saj je ustrelil ničlo, kar od njega nismo pričakovali. Ampak bil je že zelo osredotočen pred samim tekmovanjem in odstrelajl res tako, kot je to potrebno in prinaša dobre rezultate. Nad tekom Jakova Faka sem danes tudi sam zelo presenečen, saj je tekel vrhunsko. treba se je zavedati, da je trenutno Bø izven serijsk, za drugim najhitrejšim pa je zaostal manj kot pol minute. Tako da kot vemo trenerji tak športnik se rodi in se ga ne da na trenirati. Enostavno Jakov trenutno je blizu, ne čisto zraven ampak povsem blizu tistim najboljšim. Če bo stopnjeval svoje rezultate tako kot znabo naredil še kakšen boljši rezultat kot je ta," je po tekmi sklenil Uroš Velepec. "Dovžana že celo sezono tepe površnost, saj vedno pušča en strel ne pokrit, kljub temu, da vemo da je izvrsten strelec. Škoda, ker z enim zgrešenim mestom bi se uvrstil na nekje 45. mesto in bi imel odlično izhodišče za zasledovanje. Mitja pa preprosto v stoje ni zdržal in če pri moških toliko kiksneš enostavno ne gre," je o nastopih preostalih tekmovalcev še dejal velepec.


Östersund, sprint moški .: Uradni rezultati :.

Zvoćne izjave (mp3)

Klemen Bauer>>>

Jakov Fak>>>

Mitja Drinovec>>>

Uroš Velepec>>>

Miha Dovžan>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov