Mastnak s 6. mestom do malega kristalnega globusa

09.03.2019

Tim Mastnak je na zadnji tekmi paralelnega veleslaloma v sezoni svetovnega pokala osvojil 6. mesto, to pa je zadostovalo, da je v skupnem seštevku te discipline prehitel Andreasa Prommeggerja in osvojil mali kristalni globus.

Tim Mastnak je zmagovalec seštevka v pralelnem veleslalomu za sezono 18/19 (c) Gepa

Mastnak je že po kvalifikacijah v Švicarskem Scuolu vedel, da za zmago v skupnem seštveku veleslaloma v izločilnih bojih potrebuje le eno zmago, saj se njegov konkurent v boju za skupni seštevek, Avstrijec Prommegger ni uvrstil v izločilne boje. Mastnak je v osmini finala na rdeči progi za 24 stotink sekunde premagal Italijana Mirka Felicettija in slavje se je lahko začelo, čeprav ga je še čakal boj v četrtfinalu.  Mastnak je nato v četrtfinalu moral priznati premoč Švicarju Dariu Caviezelu, to pa je zadoščalo za končno 6. mesto, vseeno pa je bilo dovolj za osvojitev malega kristalnega globusa. 

Caviezel, krvnik našega tekmovalca, je prišel vse do dvobojev v malem finalu, kjer je tudi premagala Rusa Dimitrija Sasembaeva in zasedel končno 3. mesto. Veliki finale je bil povsem ruski, zmagal pa je Andrej Sobolev predm Dimitrijem Loginovom.

Že v dopoldanskih kvalifikacijah je bil za izločilne boje prepočasen Žan Košir, ki je dosegel 22. čas kvalifikacij. V izločilne bolje se ni uvrstila tudi Gloria Kotnik, ki je imela 17. čas kvalifikacij.


Scuol, paralelni veleslalom moški .: Uradni rezultati :.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov