DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Riiber do enajste zmage, nova ničla Vrhovnika

09.03.2019

Norvežan Jarl Magnus Riiber je pred domačo publiko v Oslu z enajsto zmago v sezoni še enkrat več potrdil skupno zmago v svetovnem pokalu, Vid Vrhovnik je ostal brez novih točk.

Vid Vrhovnik je v tej sezoni točke osvojil na štirih tekmah (c) GEPA

Oslo je bilo predzadnje prizorišče letošnje sezone svetovnega pokala v nordijski kombinaciji, prihodnji konec tedna namreč sledi le še finale v Schonachu. Na Holmenkollnu nad Oslom so kombinatorci s skakalnim delom tekme danes začeli že ob 9. uri, žal pa se vse ni izšlo ravno po željah našega edinega predstavnika, Vida Vrhovnika. S 106.5 metri je v spremenljivem vetru zbral 80,3 točk na 38. mestu. Za trideseterico je zaostajal že 53 sekund, za vodilnim, Japoncem Gojom Yamamotom pa točno tri minute.

Na 10 km tekaški preizkušnji naš kombinatorec ni imel možnosti za nove točke, vseskozi pa se je nahajal nekje okrog 40. mesta. V cilj je pritekel na končne 41. mestu z zaostankom štirih minut za vnovičnim zmagovalcem, domačinom Jarlom Magnusom Riiberjem. Po skoku je bil skupni zmagovalec te sezone deveti, v ciljnem sprintu pa je strl petnajstega po skokih, Finca Ilkko Herolo. Tretji je bil še en domačin, Espen Björnstad, sicer osmi po skokih, medtem ko je Yamamoto zdrsnil na 27. mesto.

Prihodnji konec tedna sledita še finalni tekmi v nemškem Schonachu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov