Meta Hrovat odlična peta v Špindlerjevem Mlinu

08.03.2019

Na predzadnjem veleslalomu letošnje sezone v češkem Špindlerjevem Mlinu je Meta Hrovat z odličnima vožnjama prišla do druge najboljše uvrstitve v karieri, 5. mesta.

Meta Hrovat je na Češkem dosegla drugi najboljši rezultat v karieri (c) GEPA

Prvič po mariborskem veleslalomu so se alpske smučarke pomerile za točke svetovnega pokala v veleslalomu. Prizorišče je bil Špindljerjev Mlin na Češkem, na štartu pa so bile tudi tri Slovenke. Poleg Mete Hrovat sta tekmovali še Neja Dvornik in Ana Bucik. Po prvi vožnji je bila pričakovano najboljša Hrovatova, ki je prvih 49 vrat premagala v 1:14,59 minute, kar je bilo točno dve sekundi počasneje od najboljše, Slovakinje Petre Vlhove. Za Kranjskogorko je to pomenilo osmi čas prve proge. Na drugem mestu je bila Viktoria Rebensburg z zaostankom 48 stotink za Vlhovo, tretja je bila Federica Brignone iz Italije, ki je zaostajala že 69 stotink sekunde. Brez finala sta ostali Dvornikova na 42. mestu, zaostala je 4,93 sekund za vodilno Vlhovo in Buckikova, ki je zasedla 48. mesto z zaostankom 5,33 sekund za Slovakinjo.

V finalni vožnji je Hrovatova dobro začela, v zgornjem delu je za dve desetinki povečala prednost pred tekmicami, v srednjem delu je le ta znašala že 78 stotink sekunde pred takrat vodilno Avstrijko Karin Truppe. Na zadnjem merjenju je imela 65 stotink prednosti, v cilj pa je prišla s 66 stotinkami naskoka in trenutno najboljšim časom finala, sama pa je desno roko stisnila v pest in jasno je bilo, da je no vrhunski rezultat tu! Kranjskogorko je kot prva prehitela šele četrta iz prve vožnje, Američanka, Mikaela Shiffrin, do konca tekme pa še tri tekmovalke, Brignonejeva, Rebersburgova in Vlhova, ki se je razveselila nove zmage, Hrovatova pa je zasedla sijajno peto mesto! "Z današnjim razpletom sem zelo zadovoljna. Vedno bi bilo sicer lahko bolje, danes prva vožnja ni bila dobra, a na splošno sem s pristopom in s tem, da sem uspela iz tekme potegniti tak rezultat in takšne vožnje zelo zadovoljna. Po finalni vožnji nisem imela zelo dobrega občutka. V cilju nisem točno vedela, kam sodim s to vožnjo. Ob pogledu na čas sem bila malo presenečena, a zelo zadovoljna. To, da smo že prej trenirali tu, je pomagalo, da se navadiš na kakšen način smučati na različnih delih proge. To je samo dodaten plus. Vesela sem, da smo prišli na trening sem že prej."

Druga je bila Rebensburgova, ki je zaostala 11 stotink, tretja pa Shiffrinova z zaostankom 60 stotink, medtem ko je zaostanek Hrovatove znašal 1,83 sekunde. Glavni trener, Denis Šteharnik, je bil po tekmi razumljivo zelo vesel drugega najboljšega rezultata v karieri: "Zelo dobro! Že en teden prej smo prišli sem, to smo izkoristili za trening. Meta je lahko razmišljala in se privajala na teren, to je znala tudi zelo dobro izkoristiti. Najbolj všeč mi je, da je bila bolj konkurenčna v ravnih delih, kjer smo prej imeli težave. Najbolj vesel sem tega napredka, da napreduje in sestavlja vse dele proge, tako da bo lahko konkurenčna na vseh terenih, strmih ali ravnih. Tega sem zelo vesel! Rezultat je zelo veliko vreden, ker ga je dosegla taktično, analitično in ne tako kot mogoče lani ali predlani, ko je kakšen rezultat dosegla, ko se je dobesedno vrgla po progi. Če je šlo, je šlo, če ni šlo, ni šlo. Zdaj trenira bolj z glavo, na zavednem nivoju in rezultat je plod njenega trdega dela in razmišljanja, analitičnega pristopa in tega sem zelo vesel."

Jutri bo na Češkem na sporedu še slalom.

Zvočne izjave
Meta Hrovat (*.mp3) >>>
Denis Šteharnik (*.mp3) >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov