IBU: Cisar in Vindišarjeva 6., mešana štafeta 13.

07.03.2019

V Sjusjoenu na Norveškem je bil danes čas za mešane štafetne preizkušnje. v posamečni mešani štafeti sta zelo dobro nastopila Alex Cisar in Nika Vindišar, ki sta zasedla 6. mesto. Mešana štafeta pa je bila 13.


Alex Cisar na tekmi posamečnih mešanih štafet (c) A.M./Sloski


V smučino sta se najprej podala tekmovalca v posamečni štafeti mešanih štafet. Nika Vindišar je izvrstno začela, opravila brezhiben strelski nastop leže. V stoje se ji je malo zalomilo, a se je izvlekla s tremi popravami. Cisar je svoj prvi nastop opravil z eno popravo leže in dvema stoje, slovenska dvojica pa je bila po polovici proge v zelo dobrem položaju z zaostankom pol minute za takrat  vodilno Švico. Malenkost se je roka zatresla Vindišarjevi v njenem drugem nastopu, ko je na obeh streljanjih trikrat popravljala, a v kazenski krog ji ni bilo treba oditi. Fantastičen nastop je v zadnji izmenjavi znova uspel Cisarju, ki je zadel prav vse strele, a višje od 6. mesta ni mogel. Na koncu je slavila ruska dvojica pred Švicarjema in Švedoma.

Mešana štafeta je nastopila v postavi Tais Vozelj, Nina Zadravec, Luka Naglič in Toni Vidmar. Slovenska četverica je strelsko nastopila zelo solidno, saj ni odtekla nobenega kazenskega kroga, popravljati pa so skupaj morali 13 krat. Na koncu je to zadostovalo za 13. mesto z zaostankom +5:48.4 za zmagovalci iz Rusije. Druga je bila štafeta Norveške, tretja pa Nemčija.


Sjusjoen, posamična mešana štafeta .: Uradni reuzltati ..

Sjusjoen, mešana štafeta .: Uradni reuzltati ..

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov