Konec tedna 58. Pokal Vitranc v Kranjski Gori

07.03.2019

Kranjska Gora bo že tradicionalno gostila najboljše smučarje na svetu. Ta konec tedna bo potekal že 58. Pokal Vitranc, visoka pričakovanja pa imajo tudi slovenski smučarji, ki so letos v odlični formi. Vtise pred začetkom so strnili na novinarski konferenci.

Slovenska ekipa pred svetovnim pokalom v Kranjski Gori (c) Sloski

Največja želja smučarjev in samih organizatorjev, da so odlični rezultati v letošnji sezoni tudi spodbuda za gledalce. Vsi si želijo bučne podbore in prepotrebne dodatne energije s strani gledalcev, ki jo tekmovalec na zahtevni strmini v Podkorenu potrebuje.  V soboto bodo na veleslalomu nastopil Žan Kranjec, Štefan Hadalin in Borut Božič, v nedeljo na slalomu pa Štefan Hadalin, Žan Kranjec, Jakob Špik, Borut Božič, Tijan Marovt in Aljaž Dvornik.

Miha Verdnik, vodja panoge alpsko smučanji pri SZS: "Letos smo res velikokrat presmučali teren v Kranjski Gori, kar je seveda velika prednost za naše tekmovalceZato res vse pohvale smučarskemu klubu Kranjska Gora in RTC Kranjska Gora, ki so nam to omogočili. Letos so prav vsi veliko investirali, tako da smo na tem področju res naredili korak naprej. Z nakupom novega teptalnega stroja so bili naši treningi tako še veliko bolj kvalitetno, kar je pa najbilj pomembno se je uresničilo tudi to, da so teren večkrat lahko preizkusili tudi naši mladi smučarji, kar je vsekakor odlično za prihodnost smučanja v Sloveniji. Vsekakor pa si želim, da bi nam v prihodnosti na pomoč priskočila tudi država in OKS, saj smo mi še vedno najemniki smučišča, kadar želimo trenirati. S pristopom države bi lahko to stanje še boljše uredili in imeli še večkrat na voljo trenirati na tako zahtevnem terenu.Alpsko smučanje je namreč šport, ki veliko naredi za promocijo Slovenije, dosegli smo veliko uspehov na velikih tekmovanjih, zato si želimo, da bi lahko imeli še boljše pogoje za trening, saj niti nimamo svoje telovadnice".

Klemen Bergant, glavni trener moške reprezntance za tehnične discipline:  "Kjub slabemu vremenu je teren odlično pripravljen. To lahko zagotovim po tem, ker je že tretning proga res v zelo dobrem stanju. Upam, da dež ne bo napravil preveč škode. Na domačo tekmo ni nobene drugačne prirpave, saj je pritisk na vsaki tekmi enak, saj vsaka veliko šteje. Vemo, da je alpsko smučanje tak šport, kjer startne številke igrajo veliko vlogo in zato je za nas vsaka tekma zelo pomembna. Je pa res, da je domača tekma nekaj posebnega, več je novinarjev, več je poznanih, tako da je malo manj miru. Vseeno smo odlično nastanjeni, da smo malenkost odmaknjeni od vsega, sta pa Žan in Štefan oba že pokazala, da znata odlično smučati tudi pod pritiskom, tko da jaz ne vidim nobenega problema."

Žan Kranjec: "Konkurenca je zelo močna, vedno se najde 4 ali 5 fantov, ki so na zelo visokem nivoju, tako da je težko priti na stopničke. Jaz verajmem, da sodim med te fante in da sem marsikdaj tudi boljši od večine teh tekmovalcev. Jaz verjamem v svoje sposobnosti, vendar jih je treba pokazati na tekmi, kjer je vsak zavoj pomemben. Res je, da imam veliko petih mest, kar je super rezultat. Vendar si želim koraka naprej, zato bo pa potrebno res prikazati najboljše kar znam. Teren res dobro poznam, točno vem kaj me čaka na progi, vem kaj moram narest in upam, da oddelam tako kot znam. Zelo je pomembno, da dobro presmučaš celotno progo. Pri meni je tako, da kdaj slabo začnem, zato bo zame zelo pomembna prva strmina in pa seveda zdržati do cilja. Zadnja strmina je pomembna, tam bomo vsi že utrujeni in treba bo zdržati do konca."

Štefan Hadalin: "Z določenimi rezultati sem si sicer dvignil prepoznavnost ampak težav na ulici s tem še nimam. Sam si želim dobrih rezultatov tako v slalomu in veleslalomu, do obeh disciplin imam enak pristop na treningu in jima namenjam enkao mero pozornosti. Je pa več kot očitno, da mi je rezultatski preboj prej uspel v slalomu, verjamem pa da bom v prihodnsoti dosegal dobre rezultate v obeh disciplinah, kar si želim tudi ta konec tedna. Slalom v Kranjski Gori roko na srce ni najbolj zahteven, saj ima le v zgornjem delu dve grbini, drugače pa je proga v celoti enako napeta. Tekmo v Kranjski Gori ponavadi težko naredijo spomladanske temperature, domača publika, saj pride dodatna želja po dokazovanju in pa seveda, ker je na sporedu na koncu sezone, ko smo že vsi kar utrujeni."


Spored 58. pokal Vitranc

Sobota, 9.3.2019

9:30 1. vožnja veleslalom

12:30 2. vožnja veleslalom

Nedelja, 10.3.2019

9:30 1. vožnja slalom

12:30 2. vožnja slalom

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov