Alpski deskarji znova v Evropi

07.03.2019

Alpski deskarji se po ameriško – azijski turneji vračajo v Evropo, kjer bodo v soboto (9.3.) v švicarskem Scoulu nastopili na zadnjem letošnjem paralelnem veleslalomu za svetovni pokal. Na domačem terenu aktualnega olimpijskega prvaka Nevina Galmarinija bodo slovenske barve zastopali Tim Mastnak, Žan Košir in Gloria Kotnik. Rok Marguč po poškodbi na svetovnem prvenstvu še ni nared in v tej sezoni po vsej verjetnosti ne bo več tekmoval.


Tim Mastnak optimistično vstopa v zadnji del sezone (foto: FIS)

Slovenska trojka Tima Mastnak – Žan Košir – Gloria Kotnik se je v Švico pod vodstvom trenerja Izidorja Šušteršiča odpravila včeraj. ˝Po prihodu s Kitajske so se naši deskarji lahko dobro spočili in regenerirali, opravili smo tudi dober snežni trening v Kranjski Gori, tako da smo nared za zaključek sezone. Tim in Žan sta v Koreji in na Kitajskem znova dokazala, da sta del najožje elite, Gloriji pa se žal ni izšlo. Nova priložnost je tu in upam, da se naši ˝trojki˝ izide. Žal z nami ne bo Roka Marguča, ki še okreva po poškodbi roke, ˝ nam je pred odhodom v Švico povedal trener Šušteršič. Da ima še vedno dovolj energije, nam je potrdil tudi Tim Mastnak, ki samozavestno vstopa v zadnji del sezone. ˝Dobro sem se spočil in s kondicijskimi treningi obnovil moči. Občutki so pravi, komaj čakam, da bom znova med vratci, ˝pravi Celjan, z njim pa se strinja tudi Tržičan Žan Košir, ki bo  ˝ameriško-azijski˝ ritem in občutke skušal zadržati tudi na zaključnih tekmah sezone na evropskih tleh. Vrnitev med elitno šestnajsterico je prav gotov tudi v mislih Glorie Kotnik, Rok Marguč pa se posveča sanaciji poškodbe. ˝Počasi okrevam, naslednji teden bom najbrž že lahko šel tudi na sneg. A samo na lažji trening, resne tekmovalne vožnje si še ne bom mogel privoščiti. Vse kaže na to, da letos ne bom več tekmoval,˝ sporoča Marguč.

Medtem ko se elita pripravlja na zadnji paralelni veleslalom za svetovni pokal, pa ˝študentski˝ del karavane nastopa na univerzijadi v ruskem Krasnojarsku. Edini slovenski predstavnik v alpskih disciplinah je Jernej Glavan, ki je v paralelnem veleslalomu osvojil deveto, v paralelnem slalomu pa trinajsto mesto. V snežnem parku bosta slovenske barve v nedeljo zastopala Max Kralj Kos in Peter Podlogar.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov