Nove stopničke za Cisarja!

06.03.2019

Mladinski IBU pokal se tudi ta teden nadaljuje na Norveškem v Sjusjoenu. Biatlonci so imeli najprej na sporedu 15-kilometrsko individualno preizkušnjo, izvrsten nastop pa je ponovno uspel Alexu Cisarju, ki je zasedel 3. mesto. 

Alex Cisar je drugi teden tekmovanj v Sjusjoenu začel s tretjim mestom (c) A.M./Sloski

Alex Cisar skrbi za izvrsten rezultate mladih biatloncev. Ponovno je prikazal, da gre za izvrstnega strelca, saj je danes zadel vseh 20 strelov. Zelo natančni so bili tudi njegovi konkurenti, saj je zmagovalec Tim Grotian iz Nemčije prav tako zadel vse strele, Vebjoern Soerum iz Norveške pa je zgrešil enkrat, a bil hitrejši na progi in zasedel drugo mesto. Pri tem velja omeniti, da sta oba tekmovalca, ki sta prehitela Cisarja od njega dve leti starejša, Cisar pa je za zmagovalcem zaostal dobrih 54 sekund. Na inndividualni tekmi, kjer vsak zgrešen strel pomeni minuto pribitka so nastopili še trije slovenski mladinci. Luka Naglič je na strelišču pridelal tri kazenske minute in zasedel 37. mesto, Matic Repnik  je prav tako zgrešil trikrat in bil 69.  Nastop pa se je ponesrečil Toniju Vidmarju, ki je zgrešil 6 strelov in tekmovanje zaključil na 83. mestu. 

Zelo uspešno so nastopila tudi dekleta, ki so morale na individualni preizkušnji preteči 12.5 kilomterov in prav tako štirikrat streljati. Nika Vindišar je zasedla zelo dobro 17. mesto, mesta še višje na razpredelnici pa so ji odnesli štirje zgrešeni streli.  Nina Zadravec se na strelišču ni najbolje znašla in je zgrešila osemkrat. Na koncu je bila 69. Nastopili sta še Tais Vozelj  in Živa Klemenčič, ki sta bili uvrščeni na 78. in 81. mesto.  


Sjusjoen, IBU junior-individulano moški 15km .: Uradni rezultati :.

Sjusjoen, IBU junior-individulano ženske 12.5km .: Uradni rezultati :.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov