DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalci strnili vtise po svetovnem prvenstvu v Seefeldu

04.03.2019

V prostorih zlatega sponzorja nordijskih disciplin reprezentanc Slovenije Sberbank d. d. se je danes zbrala naša reprezentanca, ki se je vrnila z nedavnega svetovnega prvenstva v Seefeldu.


Predsednik uprave Sberbank d. d., Gašpar Ogris Martič

Nam je v veliko čast, da lahko pozdravimo tako veliko ekipo v naših prostorih. Zdaj že kar nekaj časa sodelujemo s Smučarsko zvezo Slovenije in verjamem, da je to sodelovanje v obojestransko korist. Verjamem, da bo tako tudi ostalo. Čestitke za vse športne uspehe na svetovnem prvenstvu. V zadnjem delu sezone vam želim, da se bo tako nadaljevalo, predvsem pa, da boste na koncu sezone prišli zdravi in nepoškodovani domov.

Namestnik predsednika uprave Sberbank d.d., Aleš Zajc

Prav lepo je videti športni del ekipe v takem delu. Pridružil bi se Gašparjovim besedam. Za vami je večji del sezone, nekaj jo je še ostalo. Naredite kar je možno, nato pa v počitek in nove zmage. Zelo me veseli, da ste tokrat prišli v naše prostore. Vse najlepše še naprej!

Direktor Smučarske zveze Slovenije, Franci Petek

Še enkrat vse čestitke Katji in Anamariji ter celotni ekipi! Počaščen sem, da sem imel srečo v živo spremljati razplet. Bilo je res izjemno! To me navdušuje in motivira za to, da tudi mi delamo za vas, da smo vam na voljo in vse pripravimo, da lahko delate za konkurenčne nastope. Vesel sem tudi, da sem imel priložnost biti na zadnji tekmi, kjer smo nastopali Slovenci, torej na mešani ekipni tekmi. Tudi tam je bilo izjemno razburljivo. Tu pa se je pokazalo, da se včasih ne izide čisto po tvojih željah ali čisto po tistem, česar si v tistem trenutku sposoben. Verjamem, da ste v tistem trenutku tega bili sposobni, športni razplet pa se je izkazal žal drugače. Pridružujem se obema prejšnima sogovornikoma. Želim vam, da do konca sezone date svoj maksimum od sebe, predvsem zaradi sebe, da dokažete, kaj ste delali in česa ste sposobni. Srečno!

Urša Bogataj

S prvenstvom sem zelo zadovljna. Naredila sem veliko dobrih skokov, s tem sem zelo zadovoljna, tak je bil tudi moj cilj.

Nika Križnar

Štartala sem malce slabše, sem pa zelo zadovoljna, da sem se našla že na posamični tekmi, na ekipni pa sem dala od sebe še tisto maksimalno, kar sem imela v sebi. Izkazalo se je, kot se je. Vem, da smo kot ekipa dali vse od sebe. Malo je zmanjkalo, a to bomo naslednjič nadoknadili in vzeli medaljo.

Glavni trener smučark skakalk, Zoran Zupančič

Realno je bilo to, kar smo prikazali. Pokazali smo znanje. Punce so skakale na visokem nivoju, nekatere so tu pokazale svoje najboljše skoke. Na koncu nam je zmanjkalo malo sreče. Prvo leto smo skupaj, imamo še rezerve. Borimo se z močnimi nacijami.

Peter Prevc

Iz Seefelda se nisem vrnil čisto najboljše volje, saj je zmanjkalo res čisto malo, da bi po mešani ekipni tekmi šli še na podelitev. Starejši kot si, bolj ti je žal vsake priložnosti, ki jo izpustiš, ki ti uide in se ti ne izide po najboljših željah. Predvsem pa sem bil slabe volje, ker sem videl, kako se teh osem točk lahko pridobi. Ko pa sem doma nato videl, pregledal celo prvenstvo, kaj se je zgodilo, sem ugotovil, da sem prikazal svoje najboljše nastope v sezoni, sem lažje zaspl.

Jernej Damjan

Lahko rečem, da je bilo vzdušje v ekipi vedno zelo dobro, nikoli ni bilo slabe volje. Skakalci, ki bolj malo hodimo na kosila, smo včasih prišli samo zato, da smo se družili z ostalimi. Lepo je videti to. Vesel sem, ko vidim, da tekačice in tekači lepo rastejo. Na kakšnih prvenstvih v preteklosti je bila le Petra Majdič in nobenega drugega ali pa sploh nobenega. Vedno močnejši smo kot celotna nordijska ekipa. Tu gre zahvala vsem, ki delajo tu in vsem sponzorjem, ki verjamejo, da lahko nekaj naredimo.

Meni skakalnica v Innsbrucku, kljub lanskemu rezultatu, nekako ne diši in mi nikoli ni. S skakalnico v Seefeldu pa sem se našel. Lepo mi je ustrezala, naredil sem nekaj lepih skokov. Na posamični tekmi sem naredil dva solidna skoka, ne vrhunska. Sreča je bila potrebna, 11. mesto je moja druga najboljša uvrstitev na prvenstvih. Moram biti zadovoljen.

Glavni trener smučarjev skakalcev, Gorazd Bertoncelj

Pred sezono smo si zastavili zelo visoke cilje, medaljo. To nam ni uspelo, tega nismo uresničili. Bilo je nekaj pozitivnih stvari, nekaj dobrih skokov, nekaj zelo dobrih uvrstitev. Timi je bil 10., Jernej 11., Peter in Žiga sta prikazala nekaj dobrih skokov. Posamična tekma v Seefeldu je bila zelo zanimiva, bili smo v igri za medalje, v finalu pa zadnjih osem tekmovalcev ni imelo nobenih možnosti za viden rezultat torej za boj za medalje. Tudi najboljši trije ne, Kobajaši, Geiger in Peier. Žiga in Peter bi, če bi imela normalne pogoje, dosegla zelo visok rezultat. Zelo zanimiva in napeta je bila mešana ekipna tekma. Še enkrat čestitke dekletoma, ki sta odlično opravili svoji nalogi, tudi Žiga in Peter pa sta dobro opravila svoje, predvsem v finalu. Pokazala sta dobra skoka, žal pa ni bilo kančka sreče za našo prvo medaljo na mešani ekipni tekmi.

Na norveško turnejo potujejo Timi Zajc, Peter Prevc, Žiga Jelar, Anže Lanišek, Anže Semenič in Domen Prevc, po polovici pa bo enega člana zamenjal Jernej Damjan.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov