EC: Dvornikova in Ferkova sta si razdelili 19. mesto

03.03.2019

Jasna je danes gostila še tekmovanje v Slalomu za evropski pokal. Na domačih tleh je ponovno blestela Petra Vlhova, ki je zmagala drugič v dveh dneh. Do točk evropskega pokala pa so prišle tudi tri Slovenke.

Neja Dvornik je na Slovaškem zabeležila 16. in 19. mesto (c) Gepa


V Jasni nastopa zelo močna konkurenca, veliko je tudi smučark, ki posegajo po najboljših mestih tudi v svetovnem pokalu. Na Slovaškem je tudi najmočnejša slovenska ekipa z izjemo Mete Hrovat. Tako kot včeraj je najboljše smučanje prikazala mlada Neja Dvornik, ki v seštevku dveh voženj dosegla 19. čas, svojo uvrstitev pa ponovno malenkost pokvarila v drugi vožnji. Identičen čas kot Dvornikova je dosegla izkušena Maruša Ferk.  Slovenki sta za Vlhovo zaostali +2.04. 5 točk za evropski pokal je s 26. mestom ujela tudi Andreja Slokar.  Klara Livk, je bila z zaostankom +5.28  za točke prepočasna in je končala na 37. mestu. Ana Bucik, ki ji letos ne gre vse po načrtu, je tekmovanje zaključila z odstopom na prvi progi.

Vlhova je bila danes razred zase in drugouvrščeno Britanko Charlie Guest prehitela za 80 stotink. Tretja je bila Švedinja Ylva Staalnacke.


Jasna, slalom za evropski pokal .: uradni rezultati :.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov