Kline in Hrobat dobro izkoristila priložnost

03.03.2019

Organizatorjem tekem za svetovni pokal v Kvitfjellu je kljub novozapadlemu snegu uspelo izpeljati superveleslalom. Priložnost za dokazovanje sta zelo dobro izkoristila Boštjan Kline in Miha Hrobat, ki sta dosegla 16. in 25. čas tekmovanja. 

Boštjan Kline se je s 16. mestom uvrstil na zaključek svetovnega pokala (c) Gepa

Kot je že včeraj napovedal trener slovenske moške reprezentance Peter Pen je ponoči in tudi še v času tekmovanja na Norveške padal sneg, ni pa ga bilo toliko kot so ga napovedali. Novozapdli sneg je sicer povzročil nekaj težav organizatorjem, da so dobro očistili tekmovalno linijo. Vseeno so opravili odlično delo in z pol urno zamudo izpeljali tekmo za svetovni pokal. Da so organizatorji dobro pripravili progo in so bile razmere skoraj enakovredne za vse tekmovalce sta pokazala tudi Kline in Hrobat. Kline se je na progo podal s številko 30. Začel je nekoliko zadržano in na prvem pretežno ravninskem delu izgubil že veliko časa. Pri prvem vmesnem času so ure kazale že +0.67, a Kline je nato nadaljeval izvrstno. V tehnično zahtevnem delu je izgublaj zelo malo napram dvakratnemu zmagovalcu letošnjega Kvitfjella Dominiku Parisu. Zaostanek se je ponovno malenkost povečal od zadnjega merjenja vmesnega časa do cilja. Ura je nakoncu pokazala +1.77 za Pariosm, na semaforju pa se je izpisala številka 16. Klineta do konca tekmovanja ni prehitel nihče in ostal je na 16. mestu.  Zelo dobro je nastopil tudi Miha Hrobat s startno številko 40. Tudi on je tako kot Kline kar nekaj časa pustil zgoraj, nato pa nadaljeval izvrstno. Pri njem se je ura v cilju ustavila pri času 1:31.48. kar je pomenilo +2.28 za Parisom in dovolj za 25. mesto, kar je lep uspeh za tekmovalca, ki si v hitrih disciplinah še nabira izkušnje in še prihaja v svoja najboljša leta za tekmovanje na najvišji ravni. Žal je bil, tako kot včeraj, za točke prepočasen Klemen Kosi, ki pri smučanju ni napravil nobene velike napake, skozi celotno progo pa si je nabrala +2.94 zaostanka, to pa je zadoščalo za 37. mesto. Danes je nastopil tudi Tilen Debelak, ki pa je dosegel 47. čas. Odličen rezultat Klineta danes pomeni tudi to, da si je priboril nastop na zaključku svetovnega pokala, saj se je uvrstil na skupno 25. mesto v seštevku superveleslaloma. Na zaključku bo nastopil tudi Kosi, ki je v tem seštevku na 24. mestu. 

"Snega ni padlo toliko kot ga je bilo napovedano in proga je bila zelo dobro pripravljena, tudi vidljivost je bila dobra, tako da je bila tekma zelo zanimiva. Mi smo danes v celoti delovali veliko boljše kot včeraj na smuku. Za Boštjana je danes super rezultat, z njim pa si je priboril tudi nastop na finalu svetovnega pokala. Zelo dobro je peljal tudi Miha Hrobat, ki pa je naredil napako na istem zavoju, kot včeraj na smuku. Dela še mladinske napake, ampak v celoti gledano dela velike korake naprej in tudi rezultat danes je zelo dober. Klemen Kosi danes je napadal, a se mu na žalost vseeno ni uspelo uvrstitit med dobitnike točk, se je pa kljub temu uvrstil na finale svetovnega pokala. Sdaj bomo na finalu nastopili z dvema tekmovalcema v superveleslalomu in s tem smo lahko zadovoljni," je bil razumljivo danes boljše volje Pen. 

Tako kot včeraj, je tudi danes najhitreje progo odpelja aktualni svetovni prvak v superveleslalomu, Italijan Paris. Danes se mu je najbolj približal aktualni smukaški svetovni prvak, domačin Kjetil Jansrud. Za parisom je zaostal +0.43, tretji pa je bil včeraj drugouvrščeni Švicar Beat Feuz, ki je zaostal še dodatnih 17 stotink več kot Norvežan. Najboljši alpski smučarji se sedaj selijo v Slovenijo, kjer jih prihodnji konec tedna čakata dve tekmi v tehničnih disciplinah.


Kvitfejll, superveleslalom .: Uradni rezultati :. 

Zvočna izjava Peter Pen (mp3)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov