Cisar danes 12., Naglič 16.

02.03.2019

 V Norveškem Sjusojenu je danes potekal nov sprint za mladince v pokalu IBU. Znova je odlično nastopil Alex Cisar, ki je včerajšni zmagi danes dodal 12. mesto. Njegov uspeh je dopolnil Luka Naglič z 16. mestom.

Alex Cisar je danes zgrešil dva strela stoje (c) A.M. Sloski

Alex Cisar je po včerajšnji zmagi danes ponovno napadal odlično uvrstitev. 10 kilometrsko sprintersko preizkušnjo je danes zaključil na 12. mestu, od še boljšega rezultata pa sta ga oddaljila dva zgrešena strela na drugem strelskem postanku. Na koncu je za zmagovalcem zaostal +1:08.6. Zelo dobro je danes nastopil Luka Naglič, ki je zgrešil le enkrat stoje in dosegel 16. čas tekmovanja. V cilju je zaostal +1:30.5. Malenkost bolj nenatančen je bil Toni Vidmar, ki je na obeh strelskih nastopih pustil nepokriti dve tarči in zasedel 60. mesto.

Zmagal je Nemec Tim Grotian z enim zgrešenim strelom stoje. Zmago je slavil pred Italijanom  Tommasom Giacomelom, ki je prav tako zgrešil en strel stoje, in Norvežanom Filipom Andersonom, ki pa je stoje zgrešil dvakrat.

Po tekmovanju moških so svoje delo opravile tudi mladinke. Nastopila so štiri slovenska dekleta: Živa Klemenčič, Nika Vindišar, Tais Vozelj in Nina Zadravec. Najboljša je bila Klemenčičeva na 31. mestu z dvema zgrešenima streloma stoje. Nika Vindišar je bila 42., Vozljeva pa 45. Nina Zadravec je na račun ponesrečenega nastopa v streljanju stoje, kjer je zgrešila kar 4 strele (enega že pred tem leže), tekmovanje končala na 52. mestu.


Sjusojen, sprint moški, IBU Junior .: Uradni rezultati :.

Sjusojen, sprint ženske, IBU Junior .: Uradni rezultati :.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov