Cisar začel z zmago

01.03.2019

Norveški Sjusjoen ta konec tedna gosti tekme mladinskega IBU pokala. Tekmovanje se je odlično začelo za slovenski tabor, saj je Alex Cisar slavil zmago v sprintu.

Alec Cisar še naprej dokazuje, da je tekmovalec, ki skrbi, da se za prihodnost slovenskega biatlona ni potrebno bati. Nov vrhunski rezultat mu je uspel na Norveškem, kjer je v kategoriji IBU Junior slavil zmago v sprintu. Cisar si je zmago zaslužil z odličnim strelskim nastopom, saj je bil na strelišču nezgrešljiv. Najbolj se mu je približal Rus Andrei Viukhin, ki je zaostal 23.1 sekunde, a je moral kar 4 krat v kazenski krog. Trretji je bil danes Nico Salutt iz Švice, ki je zgrešil enkrat in zaostala 31.5 sekunde.

Uspeh Cisarja so dopolnili Toni Vidmar s 24. mestom, Maic Repnik je bil 70., Luka Naglič pa 79.

Po tekmovanju fantov so se v sprintu pomerila še dekleta. Zelo lep rezultat je uspel Niki Vindišar, ki je zasedla 24. mesto. Na žalost so ji še višjo mesto vzele tri napake na prvem strelskem postanku leže, v stoje pa je zadela vse strele. Tais Vozelj je bila 37., Nina Zadravec 40., na 59. mestu pa je končala Živa Klemenčič.


Sjusjoen, IBU Junior sprint moški .:Uradni rezultati:.

Sjusjoen, IBU Junior sprint ženske .:Uradni rezultati:.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov