Biatlonci optimistično in z visokimi pričakovanji potujejo na SP

28.02.2019

V poslovalnici Telekoma, sponzorju biatlonskih reprezentanc, v ljubljanskem Cityparku, je potekala novinarska konferenca biatlonske reprezentance pred odhodom na vrhunec sezone - svetovno prvenstvo v Oestersundu na Švedskem.

Biatlonska reprezentanca pred odhodom na svetovno prvenstvo (c) Sloski

Matej Oblak, vodja biatlonskih reprezentanc: "Pred nami je najpomembnejše in največje tekmovanje v sezoni - svetovno prvenstvo. Ekipa se je v zadnjem tednu vrhunsko pripravila na prvenstvo in tja potuje samozavestna.  Ekipo, ki potuje na prvenstvo sestavlja 5 fonatov: Jakov Fak, Klemen Bauer, Miha Dovžan, Mitja Drinovec in Rok Tršan; 4 dekleta: Urška Poje, Lea Einfalt, Polona Klemenčič in Nina Zadravec, ki je danes odstotna, saj trenutno tekmuje še na tekmovanjih IBU mladinskega pokala. Poleg tekmovalcev na Švedsko potuje še strokovna ekipa: dva trenerja, trije serviserji, zdravnik, fizioterapevt in kuhar, saj bo ekipa na Švedskem nastanjena v hišah. S tem želimo tekmovalcem nuditi najboljše pogoje, da se bodo dobro počutili. Cilji, ki smo si jih zastavili že pred sezono ostajajo in so relativno visoki. Želimo si ene uvrstitve med najboljših pet, 2x želimo uvrstitev v top 15 in še dv uvrstitivi med najboljših 30, cilj štafete pa je 10. mesto. Kljub temu, da sezona ne poteka povsem po naših željah, sem menja, da so tekmovalci sposobni doseči zastavljene cilje". 

Jakov Fak: "Po novem letu sem imel zelo veliko težav z zdravjem in malo sreče. Sedaj upam, da se bo na prvenstvu to obrnilo. Končno sem zdrav, lahko treniram v miru, kako dobro pa sem pripravljen, bomo pa videli na prvih tekmah. Priprave sem opravil doma na Pokljuki, ves čas ko je ekipa bila na tekmah v Kanadi in Amerki in tudi, ko so šli na priprave v Nemčijo, sem treniral doma. Sedaj upam, da je telo dobro natrenirano in tudi spočito za svetovno prvenstvo."

Klemen Bauer: "Letos nastopam nekako toplo hladno, vseeno imam v svojih dosedanjih nastopih nekaj svetlih točk, iz katerih črpam dobre občutke za svetovno prvenstvo, ki je bil v mojih očeh že pred sezono glavni cilj. Mislim, da sem naredil pravo potezo, da sem spustil tekme čez lužo. Sedaj sem imel dovolj časa, da sem se dobro pripravil in na SP odhajam z visokimi osebnimi pričakovanji, a hkrati povsem neobremenjeno, saj si želim le pokazati tisto česar sem res zmožen." 

Miha Dovžan: "Zadnji rezultati iz tekem so zame vzpodbudni. V zadnjem času sem ponovno ujel pravo formo, oddelali smo še odlične priprave v Ruhpoldingu v Nemčiji, ki so potekale po načrtih in verjamem, da sem še bolje pripravljen, kot sem bil do sedaj. Moje želje so, da se uvrstim med najboljših 30 in s tem bi bil zadovoljen".

Rok Tršan: "Moj cilj je, da na svetovnem prvenstvu pokažem svoje najboljše nastope v sezoni. Rezultatskih ciljev nimama, želim si le prenesti predstave iz treningov na tekmo in potem bo prišel tudi lep rezultat, v to sem prepričan".

Mitja Drinovec: "Vem, da imam v svoji tehniki in taktiki še veliko rezerv, kar pa bom pridobil z leti nastopanj na najvišji ravni. Za smo svetovno prvenstvo si želim, da se čimpreje prične. Že komaj čaka, saj je napovedano tudi bolj mrzlo, kot je sedaj pri nas in to mi ustreza. Rezultatsko pa upam na čimbolje".

Urška Poje: "Imela sem nekaj zdravstvenih težav, katere sem reševala počasi, imela sem tudi krajši premor. Zaradi težav na svetovno prvenstvo potujem kasneje, da bom nastopila na štafetni preizkušnji. Sicer pa se postopoma s treningi vračam nazaj in pridobivam tiste pozitivne občutke in motivacijo, ki je nujno potrebna, da lahko uživaš v športu."

Polona Klemenčič: "Z Leo letos trenirava pod vodstvo Andreje Mali in sva zadnje dneve trenirali na Pokljuki. Na domačem terenu sva opravili kvaliteten strelski trening, tako da si na prvenstvu želim, da pokažem, tako strelsko kot tekaško, tisto kar znam. Želim si, da bi se uvrstila na zasledovalno tekmo".  

Lea Einfalt: "Vesela sem, da se mi je že v svoji prvi sezoni uspelo uvrstiti na SP. Na teh tekmah želim uživati in se čim več naučiti. Ob tem si želim pokazati svoj najboljši nastop in prenesti dobre strelske občutke iz treningov tudi na tekmo. Zelo sem zadovoljna z zadnjim treningom na Pokljuki in menim, da sem dobro pripravljena za prvenstvo."

Uroš Velepec, glavni trener: "Sezona je zaenkrat tako kot je. Mi smo imeli prvo tekmo v sezoni na domačih tleh, zato smo veliko vložili, da smo bili takrat najboljš tekaško pripravljeni. To se je tudi pokazalo, vendar so nas strelske napake ločile od tistih res vrhunskih rezultatov, pripravljenost na naslednjih tekmah pa je posledično malo padla. Imeli smo tudi veliko težav z boleznijo, a že pred sezono smo vedel, da nas najbolj zanimajo tekme na Pokljuki in SP. Za svetovno prvenstvo je včasih treba tudi kaj žrtvovati. Sedaj smo naredili odličen trening camp v Ruhpoldingu in mislim, da se ekipa trenutno dobro počuti, da smo naredili dobre treninge in gredo lahko pozitivno na prvenstvo. Manj izkupeni bodo na prvenstvu nabirali izkušnje, od Jakova in Klemenea pa se seveda pričakuje veliko več. Je pra res, da je trenutno njuno pripravljenost težko ocenit, saj nista tekmovala že dober mesec. Stanje bodo pokazale prve tekme in se jih vsi že zelo veselimo."

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov