DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

SP: Prevc osmi v kvalifikacijah za tekmo na srednji skakalnici

28.02.2019

Na srednji skakalnici v Seefeldu so organizatorji kljub manjšim težavam z vetrom danes uspešno izpeljali še druge kvalifikacije na prvenstvu. Zelo dober skok je uspel Petru Prevcu.

Peter Prevc je naredil zelo lep kvalifikacijski skok (c) GEPA

Zaradi premočnega vetra so se kvalifikacije začele s polurno zamudo, pred tem je poskusna serija odpadla, nato pa je serija stekla dokaj gladko od prvega do zadnjega skakalca. Od četverice Slovencev je nov zelo lep skok prikazal Peter Prevc, ki je s 102.5 metri kot prvi preskočil stotico, skupno 118,3 točk pa ga je na koncu uvrstilo na visoko 8. mesto: "Danes so nas po skakalnici spustili samo enkrat, čakanje je bilo že kar malce dolgo. Skok mi je uspel, sem zadovoljen. Predvsem s tem, da sem se uvrstil na tekmo. Skok je bil lep, telemark pa zelo siguren in veselim se jutrišnje tekme," je povedal Prevc.

Na tekmo se je uvrstil tudi izkušeni Jernej Damjan, ki je bil s 96.5 metri in 103,4 točkami uvrščen na 28. mesto: "Danes so bile vremenske razmere kar težavne. Dokler ne bom pogledal video posnetka, bom težko rekel kakšen je bil skok. Zdelo pa se mi je, da to ni bil moj optimalen skok, vem da znam bolje. Ne vem zakaj me stres tekme načne. Starejši kot sem, bolj se matram, čeprav bi človek rekel, da bo ravno obratno, a ni čisto res," je bil zgovoren Damjan.

Tudi Žiga Jelar je zanesljivo skočil na tekmo, pristal je pri 93.5 metrih a je imel slabše razmere od konkurence. Na 30. mestu je zbral 102,7 točk: "V zraku sem imel malo turbolentno figuro. Mislim, da sem vse skupaj izpeljal kar v redu in gremo naprej z dobrimi občutki." Nekaj težav je imel Timi Zajc, ki pa se je z 91.5 metri in 99,7 točkami na 34. mestu vseeno zanesljivo uvrstil na jutrišnjo tekmo: "Kaj dosti nimam za povedati. 91 metrov ni za komentirati, ampak bolj za pozabiti. Sam pri sebi velike napake nisem čutil, trenerji bodo povedali, kaj se da spremeniti do jutri," ni bil zadovoljen mladi Hramšan. 

Kvalifikacije je s 106 metri in 130,9 točkami dobil aktualni svetovni prvak s srednje naprave, domačin Stefan Kraft, drugi je bil s 108.5 metri in 127,5 točkami Rjoju Kobajaši, tretji pa s 107 metri in 126,1 točkami Poljak Kamil Stoch. Črto pod kvalifikacijami je potegnil še naš glavni trener, Gorazd Bertoncelj: "Peter je dobro opravil svojo nalogo. Osmo mesto je v tem trenutku zanj odličen rezultat. Preostali trije so kiksnili, predvsem Timi in Žiga pa sta imela zelo zahtevne vetrovne pogoje."

Tekma bo na sporedu jutri ob 16. uri.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov