DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

SP: Riiber do prvega naslova svetovnega prvaka, Vrhovnik 32.

28.02.2019

Novi svetovni prvak v nordijski kombinaciji na veliki skakalnici in teku na 10 km je postal Norvežan Jarl Magnus Riiber, najboljši kombinatorec te sezone. Vid Vrhovnik je osvojil 32. mesto.

Vid Vrhovnik je prikazal dobro tekaško predstavo (c) GEPA

Nordijski kombinatorci so s programom na 52. svetovnem prvenstvu v Seefeldu po tekmah na veliki skakalnici danes nadaljevali s posamično tekmo na srednji skakalnici. Vid Vrhovnik je po prvem delu preizkušnje s 95 metri zasedal 36. mesto, za pričakovano vodilnim, Norvežanom Jarlom Magnusom Riiberjem, ki je skočil 107 metrov, pa je zaostajal minuto in 56 sekund: "Razmere mislim, da nisem imel tako slabe, tudi skok se mi ni zdel prav slab. Res je, da so mi ob preletu smuči malce zanihale, a ni bilo tako slabo," je po skoku povedal Vrhovnik. Njegov klubski kolega, Ožbej Jelen je z 91.5 metri zasedal 52. mesto, za Vrhovnikom je denimo zaostajal za minuto in 5 sekund: "Kar nekaj vetra, veliko se je čakalo. Kako piha veter, če veliko piha, se pravzaprav niti ne čuti," je povedal mladi debitant na prvenstvih. Riber je pred tekaškim delom imel 6 sekund prednosti pred rojakom Espenom Björnstadom in eno več pred domačinom Franzom-Josefom Rehrlom.

Vrhovnik z dobrim tekom pridobil štiri mesta

Na 10 km tekaški preizkušnji, ki je ponudila pravi spomladanski izziv in zelo težko ter počasno progo naša pričakovano nista naredila velikega preskoka v primerjavi s skoki. Vrhovnik je tako v cilj prišel na 32. mestu, kar je lep dosežek za mladega kombinatorca: "Ena izmed težjih tekaških tekem, ki sem jih odtekel. Bilo je res, res vroče, sneg je bil počasen, udiralo se je, a zdi se mi, da sem odtekel dobro," je črto pot današnjo tekmo potegnil Vrhovnik. Jelen je končal dvajset mest za njim, torej na 52. mestu, kjer je bil že po skokih: "Res težka tekma, počasen sneg, bilo je vroče, južna proga, skušal pa sem na tem prvenstvu pridobiti čim več izkušenj," je črto potegnil Jelen.

Svetovni prvak je po taktičnem teku v zadnjem krogu prvič postal zmagovalec desetih letošnjih tekem svetovnega pokala, Norvežan Riiber, ki je na ciljni ravnini prehitel domačina Bernharda Gruberja in Japonca Akita Watabeja, ki sta bila deveti oz. šesti po skokih. Svoje je nato povedal še glavni trener Slovencev, Mitja Oranič: "Tekma se nam ni izšla po naših željah. Na skakalnici smo grešili, delali smo stare napake in po skakalnem delu nismo mogli biti zadovoljni. Vid se je nato opogumil, odpravil na pot, pridobil je štiri mesta, kar je za mladega tekmovalca v svetovni konkurenci super. Ožbeju pa je danes malce manjkalo izkušenj. Prvič nastopa med svetovno elito. S prvenstvom pa smo nekako lahko zadovoljni, ocena solidno."

S to preizkušnjo se je za naše kombinatorce prvenstvo tudi končalo, saj je na sporedu le še ekina preizkušnja v soboto.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov