DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

SP: Drugi dve mesti v kvalifikacijah zapolnila Jelar in Damjan

27.02.2019

Smučarji skakalci so pod žarometi opravili še drugi trening na srednji skakalnici v Seefeldu. Po treningu je glavni trener naše ekipe, Gorazd Bertoncelj, sporočil imena četverice, ki bo jutri skakala v kvalifikacijah za petkovo tekmo.

Žiga Jelar je dobro prespal srednjo skakalnico v Seefeldu (c) SloSki

Že pred današnjim treningom sta nastop na kvalifikacijah imela zagotovoljen Timi Zajc in Peter Prevc, po današnjih serijah pa sta si drugi dve mesti zagotovila še Žiga Jelar in Jernej Damjan, Anže Lanišek pa je tako ostal brez mesta v ekipi za jutrišnje kvalifikacije.

Danes je bil v prvi seriji treninga naš najboljši Zajc, ki je s 100 metri imel 8. oceno, Jelar je skočil 103.5 metrov, kar je pomenilo 10. oceno, Damjan je s 101 metrom imel 15. oceno. Lanišek je skočil 97.5 metrov, to je pomenilo 24. oceno, Prevc pa je z 98 metri imel 27. oceno. Najboljši med vsemi je bil Poljak Dawid Kubacki s 107 metri.

V drugi seriji je bil od Kubackega boljši Rjoju Kobajaši s 107.5 metri, odličen pa je bil Prevc s 104 metri in 6. oceno serije. Zajc je s 100 metri imel 11. oceno, Jelar z enako daljavo 18. oceno, Lanišek z 98.5 metri 21. oceno in Damjan s 93.5 metri 35. oceno med 53. skakalci, ki so se udeležili treninga. Po treningu so naši skakalci povedali sledeče, začenjši s Petrom Prevcem: "Danes sta bila skoka podobna kot včeraj, torej eden slabši, drugi boljši. Glede drugega skoka bi rekel, da se mi zdi, da sem v Innsbrucku prikazal tudi boljše predstave. Potrebna bo nova dobra analiza, kaj se je danes dogajalo in jutri bom to poskušal izboljšati. Včeraj mi skakalnica po prvem skoku ni bila čisto nič všeč. A skakalnice ne bom spremenil, jaz pa se lahko prilagodim na njo. Danes mi je uspelo že bolje, a rezerve so še prisotne." Zajc je naredil napredek od včeraj: "Napredek je bil kar velik, a želim si še precej več, predvsem na kvalifikacijah in potem še na tekmi. Moram poiskati tiste malenkosti, ki me ločijo do res vrhunskega skoka."

Peter Prevc pravi, da je na Bergislu skakal še bolje (c) SloSki

Drugi nastop na posamični tekmi si je zagotovil tudi debitant na prvenstvih, Jelar: "Glavni cilj je bil, da sem prespal včerajšnje skoke in ugotovil položaj na zaletu. To se je obrestovalo, zdaj moram izhajati in delati iz tega naprej." Prvič bo v Seefeldu nastopil izkušeni Damjan, ki sicer tekmuje že na svojem sedmem prvenstvu: "Občutek po koncu treningov je precej boljši kot v Innsbrucku. Zelo dobro se počutim že na samem naletu. Skoki so bili precej na nivoju, imam pa en problem in sicer, da sem zelo zgoden pri odrivu. Zato sem danes pri drugem skoku naredil to, čakal sem mizo in sem odskočil tri metre za mizo. To sem želel narediti in zato sem zelo zadovoljen." Brez mesta v ekipi je tako ostal Lanišek: "Prvi skok je bil zanič, to lahko povem iskreno. Drugi je bil nek svetli trenutek, a to ni bilo dovolj za preboj v ekipo. Ne sekiram se, gremo naprej, sezone je ostalo še nekaj. Potrebno se bo potruditi in maksimalno zbrati za zaključek." 

Po drugem in zadnjem treningu na srednji skakalnici je bil boljše volje tudi glavni trener Bertoncelj: "Smo precej bolj zadovoljni, večina fantov je stopnjevala svoje dosežke. Stvari, o katerih smo govorili na video analizi oz. na krajšem kondicijskem treningu, so fantje realizirali. Skoki so bili mnogo boljši in iz tega moramo izhajati naprej in nadaljevati v tej smeri."

Jutri se bodo kvalifikacije začele ob 16. uri in 30 minut.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov