SP: Sundby poskrbel za novo norveško zlato, debi Benjamina Črva

27.02.2019

Na 52. svetovnem prvenstvu v Seefeldu so se danes za odličja na 15 km razdalji v klasični tehniki udarili tekači na smučeh. Naslov svetovnega prvaka je osvojil Norvežan Martin Johnsrud Sundby.

Benjamin Črv je z debijem na svetovnih prvenstvih opravil zelo korektno (c) SloSki

Norvežan Martin Johnsrud Sundby je pri 34-ih letih prvič v karieri postal svetovni prvak. To mu je v pravih spomladanskih razmerah v Seefeldu uspelo pri 12 stopinjah nad ničlo na 15 km razdalji v klasičnem koraku. Sundby je začel počasi, nato pa izjemno stopnjeval svoj tempo in na koncu v cilj pritekel 2,9 sekundi hitreje kot Rus Aleksander Besmertnih, 20,4 sekund pa je na tretjem mestu zaostal branilec naslova, Finec Iivo Niskanen. 

Prvič je na svetovnem prvenstvu nastopil 22-letni Benjamin Črv, ki je svoj debi v vročem Seefeldu opravil zelo korektno, z zaostankom 4:34 minut za zmagovalcem pa je zasedel končno 58. mesto. "Tekma je bila kar težka. V takem toplem vremenu je problem že v tem, da se telo vmes segreva in je potrebno piti, kar navadno na 15 km razadlji ni potrebno. Kroga sta bila dva, sneg je bil različen, kar je bila dodatna oteževalna okoliščina. Vesel sem svojega prvega nastopa na svetovnem prvenstvu, mislim, da sem ga opravil korektno. Poznavalci teka na smučeh bodo rezultat znali oceniti realno. Mislim, da je to ena dobra izkušnja in gremo naprej po še boljše rezultate!"

Do konca prvenstva so na sporedu še štiri tekaške preizkušnje, obe štafetni ter 30 in 50 km preizkušnja.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov