SP: Nova zlata medalja za Johaugovo, Lampičeva na 20. mestu

26.02.2019

Po dnevu premora in srebrni medalji Katje Višnar in Anamarije Lampič na ekipnem sprintu je bila danes na sporedu preizkušnja na 10 km v klasičnem koraku.

Anamarija Lampič je v težkih razmerah dala vse od sebe (c) SloSki

S številko 16 je na pot v izjemno toplih razmerah v Seefeldu krenila naša udarna adutinja, Anamarija Lampič. Znova je začela zelo hitro, po 1,7 km je tako denimo imela 9. čas med vsemi, na polovici preizkušnje je bila na 14. mestu, v cilju pa je imela 20. čas med vsemi. Za zmagovalko, Therese Johaug, ki se tako veseli novega zlata, je zaostala za 1:37 minute: "Trenerji so mi veliko govorili, začela sem malenkost prehitro, kar me je kaznovalo v drugem krogu. Razmere so bile zelo težke. Prvi krog je bil veliko lažji, v drugem je bilo očitno, da je bila smučina res počasnejša. Manj te prinese po spustu. Ni bila taktika, da začnem hitreje. Začetek je malce lažji, morda me je to prevaralo. Res sem začela prehitro, a pokazala sem svoj maksimum, jokerja sem izkoristila na ekipnem sprintu."

Druga naša predstavnica, Anita Klemenčič, je zasedla 46. mesto z zaostankom 3:31 minute za zmagovalko. Johaugova je do zlate medalje prišla po odličnem zaključku, potem ko je pred njo odličen čas postavila Švedinja Frida Karlsson, na koncu druga. Bron je osvojila še druga Norvežanka, Ingvild Flugstat Östberg.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov