Na Krvavcu najboljši Eva, Aljaž in Ožbe. Vogel, prihajamo!

25.02.2019

V zadnjih dveh tednih je v slovenskih zimsko-športnih središčih še posebej pestro, saj so ˝na sporedu˝ zimske počitnice. Med uživači na snegu je ogromno mladih deskarjev, ki na progah in v snežnih parkih kažejo zavidljivo raven deskanja. Da se za prihodnost slovenskega deskanja na snegu ni potrebno bati, pa smo se lahko prepričali tudi na prvi letošnji tekmi serije KIDS TOUR, ki jo je na tretjo februarsko soboto gostil Krvavec. V tamkajšnjem snežnem parku so na najvišje stopničke stopili Eva Sovinec, Aljaž Sladič in Ožbe Kuhar. Po februarskem SLOPESTYLE uvodu na Krvavcu, mlade deskarje na snegu na drugo marčevsko soboto (9.3.) čaka BIG AIR sobota na Voglu.FOTOGALERIJA >>>

˝Na prvi tekmi je bilo res čudovito! Sonce, prijetne, pravzaprav že spomladanske temperature, dobre razmere v parku, odlično razpoloženje med ˝rajderji˝ in navijači. Popoln deskarski dan, vsi skupaj smo bili res zelo zadovoljni, ˝se februarskega uvoda v letošnji KIDS TOUR spominja Žiga Škufca s Snowboard kluba Mungo, ki je tudi v teh dneh aktiven na Krvavcu, kjer mlade uči skrivnosti deskanja na snegu. Vse prisotne je na Krvavcu najbolj navdušil prav član kluba organizatorja tekme, mladinski reprezentant Ožbe Kuhar, ki je s perfektno vožnjo vožnjo (frontside boardslide, backside 720, BS boardslide pretzel out) zmagal v kategoriji starejših dečkov. Ožbeju sta v kategoriji ˝izkušenejših˝ sledila Jure Seifried in Valuk Markelj. Med mlajšimi dečki je bil suvereno prvi Kamničan Aljaž Sladič, na stopničkah pa sta mu družbo delala Niko Lemark (2. mesto) in Matic Grbeša (3. mesto). V kategoriji mladih deskark se je najbolj izkazala Eva Sovinec, sledili sta ji Brina Marinc in Anja Koritnik.

Naslednja tekma otroškega državnega pokala v deskanju na snegu (KIDS TOUR) bo 9. marca na Voglu, ko se bodo mladi deskarji in deskarke v tamkajšnjem parku pomerili s skokih prostega sloga (big air-u).

Razpis >>>

Rezultati KIDS TOUR Krvavec:

Deklice (2004 in mlajše)
1. Eva Sovinec 
2. Brina Marinc 
3. Anja Koritnik
4. Sara Avdič
5. Pina Herženjak
6. Trisha Boltauzer

Mlajši dečki (2007 in mlajši)
1. Aljaž Sladič
2. Niko Lemark 
3. Matic Grbeša 
4. Jaka Pančur
5. Jaka Kolbl
6. Peter Perhaj
7. Gal Boltauzer
8. Jaka Kiker

Starejši dečki (2004 - 2006)
1. Ožbe Kuhar
2. Jure Seifried
3. Valuk Markelj
4. Matija Pestotnik
5. Valentin Urh
6. Enej Kornhauser
7. Tit Majhen
8. Brin Mekinc
9. Sasha Chumakov

 

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov