MSP: Božič 36. v veleslalomu

25.02.2019

Mladinci so na mladinskem svetovnem prvenstvu opravili z prvo tehnično disciplino. V veleslalomu je bil naš najboljši Borut Božič na 36. mestu.

Borut Božič je bil naš edini uvrpčeni tekmovalec danes (c) Gepa

V italijanjski Val di Fassi so se moški pomerili v prvi tehnični disciplini na mladinskem svetovnem prvenstvu. Na žalost se veleslalom ni končal po željah slovenskih tekmovalcev, saj jih je kar pet, izmed šestih na startu, končalo ob progi. Slovenija na MSP-ju nastopa z zelo mladimi tekmovalci, ki imajo pred seboj še veliko časa tudi v mladinski kategoriji, ne uveljavljenost pa se pozna pri startnih številkah, zato so imeli danes v veleslalomu zelo težke pogoje. Naš najboljši, Borut Božič je imel tako danes številko 60 in zato njegovo 36. mesto ni slab rezultat. Še slabše izhodišče so imeli Martin Križaj, Žak Žirovnik, Nejc Naraločnik, Rok Anžoh in Tijan Marovt.  Na žalost so vsi danes ostali brez uvrstitve, so pa si nabrali pomembne izkušnje z nastopom na velikem tekmovanju, kar bodo lahko izkoristili v bodoče, ko bodo imeli priložnost poseči tudi po najvišjih mestih.

Naslov mladinskega svetovnega prvaka je danes osvojil Američan River Radamus, ki je Italijana Tobiasa Kastlungerja ugnal za 84 stotink sekunde. Tretji je bil Sam Maes iz Belgije, ki je bil še zadnji tekmovalec. ki je za Radamusom zaostal manj kot seknudo (+0.93).


MSP, Val di Fassa veleslalom .: Uradni rezultati :.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov