DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Slovenci šesti na ekipni tekmi

24.02.2019

Smučarji skakalci so se pomerili še na ekipni tekmi na veliki skakalnici v Innsbrucku. Slovenska četverica je tekmovanje zaključila na 6. mestu.

Peter Prevc stopnuje formo (c) Sloski

Slovenska četverica, ki je nastopila v postavi Anže Lanišek, Peter Prevc, Žiga Jelar in Timi Zajc je pred začetkom upala na presenečenje, na koncu pa višje od 6. mesta ni zmogla. 

Prvi je danes svoj skok opravil Lanišek, ki je pristal pri 117m in zbral 102.7 točke. Slovenija je po prvi skupini zasedača 7. mesto z ne prevelikim zaostankom. Odstopali so le Nemci, ki so že s prvim skokom napovedali, da jih danes zanima samo naslov svetovnega prvaka. Drugi je bil na zaletni rampi Peter Prevc, ki je še enkrat več pokazal, da se njegova forma vzpenja. Uspel mu je zelo dober skok, dolg 123 m. Zanj je prejel 112.3 točke in imel v drugi skupini tekmovalcev tretji rezultat. Sledil je nastop debitanta na svetovnih prvenstvih Žige Jelarja, ki je pristal pri 117 m. Jelarju niso bile naklonjene tudi merilne naprave vetra, ki so prikazale tudi velik odbitek zaradi vetra, Jelar pa tega ni čutil. Za svoj skok je zbral 97. 2 točki. V prvi seriji je sledil le še nastop našega najboljšega tekmovalca v tej sezoni Timija Zajca, ki je skočil 121 m, za svoj skok pa zbral 110.2 točke. Seštevek štirih skokv je Slovenijo po polovici tekme uvrščal na 6. mesto z zaostankom 64.7 točke za vodilno Nemčijo. Velik je bil tudi zaostanek (40.5 točke) za odrom za zmagovalce. Drugo mesto so po prvi seriji zasedali domačini Avstrijci, tretji pa so bili Japonci.

V drugi seriji je Lanišek skočil 118m in prejel 110.6 točke. "Z drugim skokom sem kar zadovoljen, v prvem pa sem naredil še eno večjo napako. Pomembno je, da se mi vračajo občutki, ki sem jih imel pred dobrim mesecem dni, ko sem konstatno skakal dobro," je po tekmi povedal Žaba.  Še en dober skok je v drugi seriji uspel Prevcu, ki je bil danes naš najboljši posameznik. V drugo je skočil 120m, zbral 110.6 točke in imel 4. oceno svoje skupine v drugi seriji. "Danes z rezultatom ekipe vsekakor ne moremo biti zadovoljni. Vsi skupaj smo naredili preveč napak, da bi lahko bili bolje uvrščeni. Tolažimo se lahko le s tem, da je naša ekipa še mlada in da smo nabirali pomembne izkušnje,"  je dejal Prevc. Jelar je v drugi seriji skočil 119 m in tako nadgradil skok iz prve serije. "Sami skoki tehnično danes niso bili slabi. Mogoče mi je do živega prišla utrujenost, saj je spored tukaj zelo naporen, tako da mi bo zelo prav prišel jutrišnji prosti dan. Potem pa gremo z dvignjeno glavo naprej," je povedal debitant. Zajc je v drugo pristal pri 117 m in jasno je bilo, da je Slovenija tekmovanje zaključila na 6. mestu. "Vsi smo danes pričakovali malenkost višjo uvrstitev. Mislim da smo bili sposobni se boriti za stopničke, a se nam ni izšlo. Vsak je danes naredil nekaj napak in moramo se zadovoljiti s tem kar smo danes dosegli", je nastop celotne ekipe ocenil Zajc.

"Današnje 6. mesto je rezultat v skladu z današnjimi skoki. Skoki niso bili taki, kot jih fantje zmorejo, z izjemo Petra Prevca, ki je opravil dva zelo solidna skoka. Ostali trije fantje so prikazali slabše skoke kot v poiskusni seriji, oziroma kot so jih sposobni, s tem pa nismo bili zmožni pripraviti presenečenje in poseči po medalji", je po tekmi povedal glavni trener Gorazd Bertoncelj.

Naslov prvaka so prepričljivo osvojili Nemci, ki so slavili z skoraj 60 točkami prednosti. Na veselje domačijh navijačev so drugo mesto po prvi seriji zadržali Avstrijci. Bronaste medalje se veselijo skakalci iz Japonske, razočarani pa so ostali Poljaki na četrtem mestu. 


Seefeld, ekipna tekma .: Uradni rezultati :.

Zvočne izjave (mp3):

Anže Lanišek>>>

Peter Prevc>>>

Žiga Jelar>>>

Timi Zajc>>>

Goraz Bertoncelj>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov