DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Vrhovnik in Jelen enajsta

24.02.2019

Na nordijskem svetovnem prvenstvu v Seefeldu je danes polno zaseden dan. Svoje so opravili tudi nordijski kombinatorci, ki so se merili v ekipnem sprintu. Slovenska predstavnika, Vid Vrhovnik in Ožbej Jelen sta bila 11.

Slovenska ekipa v nordijski kombinaciji v Seefeldu in Innsbrucku (c) Sloski


Kombinatorci so svoje delo začeli na veliki skakalnici v Innsbrucku, na slovitem Bergislu. Prvi skok izmed naše dvojice je opravil Jelen, ki je skočil 106.5 m. Za svoj skok je zbral 81.2 točke in po polovici skakalne preizkušnje sta bila Slovenca na 11. mestu. Vid Vrhovnik je skočil 3 metre dlje kot Jelen, 109.5 m. Zbral je 86 točk, kar je bila 8. ocena druge skupine tekmovalcev, Slovenca pa sta po skaklenm delu zasedala 10. mesto. Najbolje sta skakalni del opravila Nemca, sledila sta Japonca, na tretjem mestu pa sta bila domačina Avstrijca.

Sledil je še tekaški del, ki poteka v Seefeldu. Vsak tekmovalec v ekipi je moral preteči 7.5 km, Slovenca pa sta se na pot podala z zaostankom 3:02 za Nemcema. Mlada tekmovalca sta se zelo dobro borila in po svojih najboljših močeh odtekla tekaško preizkušnjo. V teku sta izgubila samo eno mesto in zasedla 11. mesto.

V boju za odličja sta Nemca obdržala prednost po skokih in postala svetovna prvaka. Naslova se tako veselita Eric Frenzel, ki je prvak postal že na posamični tekmi, in Fabian Riessle. Srebro sta si priskakala in pritekla Norvežana, ki sta do drugega mesta napredovala iz 4. po skokih. Odličen tek sta prikazala Jan Schmid in Jarl Magnus Riiber. Bron je ostal doma, medalje pa se veselita Franz Josef Rehrl in Bernhard Gruber.


Seefeld, ekipni sprint .:Uradni rezultati :.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov