Ferkova na kombinaciji ostala brez uvrstitve

24.02.2019

Po smukaški preizkušnji je v Crans Montani v Švici prišla na vrsto še alpska kombinacija. Po nesrečnem padcu in poškodbi Ilke Štuhec je imela Slovenija na tekmi le eno predstavnico, Marušo Ferk, ki se je na pot podala s startno številko 14.


Maruša Ferk, foto: Gepa

Najboljši čas je v prvi vožnji postavila Italijanka Federica Brignone, ob kateri se je izpisala številka 1:30.94. Domačinka Priska Nufer je na drugem mestu zaostala 37 stotink sekunde, še šest stotink več pa je za vožnjo potrebovala Avstrijka Nina Ortlieb. Maruši je uspel soliden smukaški nastop, predvsem do polovice proge. Njen zaostanek v cilju je znašal 2.07 sekunde, kar jo je popeljalo na takrat deseto mesto.

Ferkova pa na slalomskem delu, na katerem bi imela lepo priložnost za skok po lestvici navzgor, nato ni nastopila, saj je bila diskvalificirana zaradi nepravilne opreme. Glavni trener Denis Šteharnik je pojasnil vzrok, ki je vodil do tega, da je naša tekmovalka ostala brez uvrstitve: ''Smučka je bila previsoka za dve desetinki milimetra, se pravi skupna debelina smučke in podložne plošče. To je narejeno na limit, vendar se je med vožnjo vijak rahlo odvil in med smučko in ploščo je nastal prostor, ravno toliko, da ni šlo čez. Težko je za to koga kriviti. Proizvajalec ima to narejeno brez tolerance, če bi bil vijak do konca zavit, bi bilo vse v redu. Dve desetinki milimetra ne pomenita nič, a pravila so pravila.''

Brignonejeva je na koncu uspela obraniti prednost iz uvoda in tako prišla do zmage. Kanadčanka Roni Remme, ki je bila na smuku šesta, je osvojila drugo mesto, iz 11. pa je na stopničke prišla tudi Švicarka Wendy Holdener.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov