Flisar nastope v Rusiji sklenil z 11. mestom

24.02.2019

Filip Flisar je uspešen konec  tedna v Sončni dolini (Sunny Valleyu) zaključil v četrtfinalu in zasedel 11. mesto.

Filip Flisar (c) Gepa

Flisar, ki se  v Rusiji odlično počuti danes ni imel sreče z izborom skupin. V četrtfinalu smo tako gledali praktično ponovitev včerajšnjega finala, saj je samo namesto Jeana Frederica Chapuisa nastopil Robert Winkler iz Avstrije. Flisar je danes na žalost, poeleg Midolu, premoč moral priznati tudil Švicarju Alexu Fivi in tekmovanje zaključil v četrtfinalu, na koncu pa je to zadostovalo za 11. mesto.

Flisar je že pred tem  uspešo nastopil v osmini finala, kjer je brez težav napredoval. Ves čas osmine finala je vozil na drugem mestu tik za Fivo. Švicar in Slovenec sta tako brez težav napredovala v naslednji krog tekmovanja, izpadla pa sta Daniel Bohnacker iz Nemčije in Igor Omelin iz Rusije.

Izjemen konec tedna je za Francozom Bastienom Midolom, ki je tudi danes bil najhitrejši v vseh vožnjah, drugo mesto je osvojil še drugi tekmovalec, ki je izločil Flisarja, Fivica, tretji pa je bil danes Kanadčan Brady Leman.

"Danes je bilo zelo težko in napeto. Že v četrtfinalu sem se pomeril z končnim zmagovalcem in drugouvrščenim, ampak dal sem vse od sebe. Verjetno če bi bila proga še 5 metrov daljša bi mi šlo skozi tudi preboj v polfinale, vendar sedaj nimam kaj. Vseeno sem zadovoljen z današnim nastopom. Nasplošno sem zelo zadovoljen s celotni koncem tedna, saj sem smučal zelo dobro in to me najbolj zadovolji kot športnika. Vem, da smučam super, je pa smučarski kros tak šport, da včasih žreb skupin igra veliko vlogo. Kdaj imaš težko delo že takoj na začetku, pa imaš nato lažje, če se uvrstiš naprej, če pa ne greš skozi pa pač smola. Nimam kaj, še enkrat lahko rečem, da sem dal vse od sebe in grem domov  z nasmeškom na obrazu" je svoje nastope v Rusiji opisal Flisar.

Flisarja do konca sezone čaka le še nastop na zaključku svetovnega pokala v Veysonnazu v Švici. Tekmovalci tam nimajo na sporedu kvalifikacij in so v skupine razvrščeni po razvrstitvi v skupnem seštevku. "V Švico potujem z vrhunskimi občutki, zavedam pa se, da nekega super žreba s skupinami ne bom imel. Vse bo odvisno od proge, če bo proga takšna, da bo startno mesto odločalo, potem bom imel težave, drugače pa ne bo tako velikih problemov," je misli na zaključek svetovnega pokala že preusmeril Flisar.


Sunny Valley, nedelja 24.2 .: Uradni rezultati :.

Zvočna izjava Filip Flisar (mp3)>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov