Košir 15. na paralelnem slalomu na Kitajskem

24.02.2019


Deskarke in deskarji so se vrnili na progo Lilac v Secret Gardnu na Kitajskem in se pomerili na novi preizkušnji svetovnega pokala. Po včerajšnjem paralelnem veleslalomu in zmagoslavju Tima Mastnaka, je prišel na vrsto še slalom.


Žan Košir, foto: Gepa

Tokrat je bil izmed naših predstavnikov v kvalifikacijah uspešen le Žan Košir, ki je postavil šestnajsti čas. Mastnak je začel zelo dobro in bil na modri progi peti, žal pa se mu drugi nastop ni posrečil, saj je imel 27. čas. To je pomenilo, da je bil uvrščen na 17. mesto, tik za Koširja, s samo štirimi stotinkami slabšim časom od reprezentančnega kolega. Gloria Kotnik je s kvalifikacijami medtem začela na rdeči progi in bila najprej 14., tako kot pred 24. urami pa ji je preboj v osmino finala preprečila druga vožnja. 26. čas je pomenil seštevek, ki jo je uvrstil na 23. mesto.

Žan se je v četrtem paru prvega kroga izločilnih bojev pomeril z najboljšim deskarjem v kvalifikacijah, Rusom Dmitrijem Loginovom. Naš deskar je začel zelo dobro in imel na polovici poti prednost pred Rusom, a dvakratni svetovni prvak iz Park Cityja še ni rekel zadnje besede. Loginov je začel zmanjševati zaostanek, ob napaki Koširja, ki je z roko zadel v vratca, pa tudi prevzel vodstvo in ciljno črto prečkal prej kot slovenski deskar. Žan je bil ob koncu preizkušnje uvrščen na 15. mesto.

Edini, ki je bil danes boljši kot Loginov je bil Italijan Daniele Bagozza, ki je po številnih napakah Rusa v velikem finalu prišel do zmage, njegov rojak Roland Fischnaller pa je zasedel tretje mesto. V ženski konkurenci je za presenečenje poskrbela domača predstavnica Naiying Gong, ki je v velikem finalu ugnala Švicarko Julie Zogg, tretje mesto pa je osvojila Nemka Selina Joerg.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov