MSP: Božič 13. v kombinaciji

23.02.2019

Na mladinskem svetovnem prvenstvu v Val di fassi so bili danes ponovno na delu mladinci, ki so se za medalje merili v alpski kombinaciji. Zelo dobro je, predvsem na slalomskem delu, smučal Borut Božič, ki je bil 13.

Borut Božič (c) Gepa


Na startu kombinacije je bilo pet naših tekmovalcev, poleg Božiča so tekmovali še Nejc Naraločnik, Rok Anžoj,  Tijan Marovt in Žak Žirovnik. Tekmovalci so se najprej pomerili v superveleslalomu, kjer je zelo dobro svoje delo opravil Naraločnik, ki je po polovici tekmovanja zasedal 8. mesto.  Dobro izhodišče si je pripravil tudi Božič, ki je dosegel 29. čas superveleslaloma in s tem odlično startno številko za slalom.  Na žalost sta samo dve stotniki na superveleslalomu zmanjkali Marovtu, da bi slalom začel kot prvi, tako pa je dosegel 31. čas.  Anžoh je bil po polovici tekme 55., Žirovnik pa 64.

Po polovici tekme je bil v vodstvu Američan River Radamus, drugi je bil Švicar Lars Roesti, tretji pa Avstrijec Manuel Traninger

Slalom je zelo dobro odpeljal Božič, ki je iz 29. mesta napredoval vse do 13. mesta. Božič je dosegel 5. čas slaloma, na koncu pa zaostal +1.77 za zmagovalcem. Svojo uvrstitev je malenkost pokvaril Naraločnik, ki je bil na koncu 20.  Marovt je bil na koncu uvrščen na 34. mesto, Žirovnik na 46., Anžoh pa je bil 48.

Novi mladinski svetovni prvak je postal Šved Tobias Hedstroem, ki je bil po polovici tekme na 19. mestu, nato pa z izjemnim slalomom napredoval vse do vrha. 42 stotink je za  njim zaostal Norvežan Atle Lie Mcgrath, še tri stotinke več pa njegov rojak Lucas Braathen.


MSP, alpska kombinacija moški .: Uradni rezultati :.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov