Izvrstno! Flisar drugi v Sunny Valleyu

23.02.2019

Končno! Filip Flisar je na predzadnji postojanki letošnjega svetovnega pokala, v ruskem Sunny Valleyu pokazal kje mu je mesto v smučarskem krosu. Prvič letos se je uvrstil v finale in zasedel 2. mesto.

Filip Flisar je prvič letos stopil na oder za zmagovalce (c) Gepa


Filip Flisar je že z dobrimi kvalifikacijskimi nastopi nakazal, da v Rusiji lahko poseže visoko. Odlične vožnje pa je nadgradil tudi v izločilnih bojih in se še 16 v karieri uvrstil na oder za zmagovalce v svetovnem pokalu. Flisar je odlično smučal prav v vseh svojih nastopih danes, zaradi dobrega časa v kvalifikacijah si je lahko izbiral startni položaj in vedno izbral tistega povsem na desni ali drugega iz desne. V finalu privilegija izbire statrnega položaja ni imel in moral je startati povsem levo, kar ga je, kljub zelo dobremu startu, danes verjetno stalo zmage.

Flisar je odlično dnevno formo nakazal že v osmini finala, kjer je povsem zanesljivo osvojil prvo mesto v skupini z dvema Avstrijcema, Johannesom Aujeskyem, ki je na koncu zasedel drugo mesto v skupini in Sandrom Siebenhoferjem ter Švicarjem Arminom Niedererjem. Filsar je v tej vožnji vodil od starta do cilja in tekmovalce pustil precej za seboj.

Tudi v četrtfinalu je Flisar ves čas zasedal mesta, ki so vodila v polfinale. Na začetku je sicer zaostal za Avstrijcem Jahnnesom Rohrweckom, a bil ves čas tik za njim. Na sredini progi je Flisar odlično odpeljal levi ovinek, in prehitel Avstijca in vodstvo zadržal do konca. V četrtfinalu sta nastopila še Aujesky in Japonec Ryo Sugai, ki pa sta izpadla.

V polfinalu je Flisar ponovno odlično zače ter vodil od starta do cilja. V zgornjem delu je bil ves čas zanesljivo v vodstvu vendar so mu Jean Frederic Chapuis, Robert Winkler in Rohrweck ves čas sledili. Flisar je pred zadnjo ravnino naredil manjšo napako in v ciljni ravnini je bilo zelo napeto, tekmovalci so bili zelo izenačeni, a Flisar je ostal spredaj in se v finale uvrstil skupaj s Francozom Chapuisom.

Sledil je še finale v katerem sta poleg Flisarja in Chapuisa nastopila še, ves konec tedna najhitrejši, Bastien Midol iz Francije in Alex Fiva iz Švice. Flisar se je odlično pognal iz starta, a Midol je imel boljši položaj ter v prvi uvinek zapeljal na prvem mestu, Flisar mu je bil povsem za hrbtom.  Flisar se v finalu ni zadovoljil z drugim mestom in Midola preganjal po celi progi. Na prog,i kjer ni bilo veliko prehitevanj, je pripravil odličen napad na ostrem desnem ovinku, vendar ga je Midol zaprl in ostal spredaj. Flisar je izgubil nekaj hitrosti in zelo sta se mu približala Chapuis in Fiva. Flisar je odlično reagiral in tekmovalca ni pustil pred seboj, Fiva pa je kmalu zatem padel in vedelo se je, da bo Flisar stopil na zmagovalni oder. Flisar se je ponovno približal Midolu, ki pa je pokazal, da je v Rusiji najhitrejši in ostal spredaj, Flisar je zasedel odlično drugo mesto, Chapuis pa je bil danes tretji.

"Nekako je bil že čas! Sicer ni bilo lahko, saj je težko če imaš za seboj slabo sezono. Lahko se ves čas spodbujaš in si praviš da dobro smučaš, vendar imaš na startu potem vedno nek pomislek. Zato je ta rezultat še toliko bolj pomemben, da sem prebil nek zid, tako da super. Tudi vožnje so bile zelo dobre in lahko rečem le `hvala bogu´", je odleglo Flisarju. O sami finallni vožnji pa je dejal: "Startati čisto iz leve je bilo zelo težko, tako da sem lahko zelo srečen, da sem prišel na drugo mesto. Še posebej zato, ker sta bila ob meni Fiva in Chaupis, ki ravno ne slovita kot dva, ki slabo startat. V sami vožnji sem tudi ves čas bil povsem na repih Midola, ker sem ga hotel prehiteti. Bilo je zelo kritično, da bi padel, a sem se nekako rešil in sedaj imam neko samozaupanje tudi za jutri, za novo finale".

Jutri bo imel Flisar v Rusiji še eno priložnost za izvrsten rezultat.


Sunny Valley, smučarski kros .: Uradni rezultati :.

Zvočna izjava Filip Flisar (mp3) 

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov