Mastnak znova na najvišji stopnički

23.02.2019


Secret Garden na Kitajskem je gostil tekmovanje za svetovni pokal. Na sporedu je bil paralelni veleslalom, na katerem so nastopili Tim Mastnak, Žan Košir in Gloria Kotnik.


Tim Mastnak, foto: Gepa

Naskok na sam vrh sta že v kvalifikacijah napovedal tako Mastnak, kot Košir, ki sta se v osmino finala podala s četrtim oziroma petim časom. Žal preboj v izločilne boje ni uspel Kotnikovi. Naša deskarka je je sicer začela odlično in na rdeči progi postavila šesti najboljši čas, druga vožnja pa ji nato ni uspela. 30. čas na modri progi je namreč pomenil končno 22. mesto.

Mastnak je v prvem, zelo izenačenem boju ugnal Bolgarskega predstavnika Radoslava Jankova, Košir pa se je nato takoj za tem, v drugem paru, pomeril z veteranom iz Kanade. Jasey Jay Anderson se je izkazal za pretrd oreh in ciljno črto prečkal le štiri stotinke sekunde pred našim tekmovalcem, ki je bil ob koncu dneva uvrščen na deseto mesto.

Tim se je v četrtfinalu maščeval za poraz kolega iz ekipe in Andersona ugnal z veliko prednostjo skoraj sekunde, za tem pa je sledil dvoboj z Nemcem Stefanom Baumeistrom. Nova odlična predstava Mastnaka je pomenila tudi zmago ter nastop v velikem finalu.

V boju za tretje mesto je Baumeister ugnal Poljaka Oskarja Kwiatkowskega, zadnja vožnja dneva Mastnaka pa je bila ponovno fantastična. Ob sebi je imel Rusa Andreya Soboljeva, ki pa ni mogel preprečiti novega zmagoslavja Slovenca. Tim je ciljno črto prečkal dobre pol sekunde pred tekmecem in se tako veselil svoje tretje zmage v svetovnem pokalu.

Naša ekipa se bo jutri podala za novimi vrhunskimi rezultati in sicer na paralelnem slalomu.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov