MSP: Meta Hrovat svetovna mladinska prvakinja v slalomu, Dvornikova znova četrta

20.02.2019

Vrhunsko! Meta Hrovat je le dan po napaki v veleslalomu postala mladinska svetovna prvakinja v slalomu. Njen uspeh je dopolnila Neja Dvornik, ki je, prav tako kot včeraj, zasedla nehvaležno 4. mesto.

Meta Hrovat je postala mladinska svetovna prvakinja (c) Gepa

V Val di Fassi so se smučarke na mladinskem svetovnem prvenstvu merile za naslov prvakinje v slalomu. Mladinsko svetovni tron pa je zavzela Meta Hrovat. Hrovatova, ki je imela že včeraj odlično izhodišče po prvi vožnji a je v drugo naredila napako, danes tega ni ponovila. Tako kot včeraj je najhitreje odsmučala prvo progo in si privozila kar lepo prednost pred zasledovalkami (-0.41). Najbolj se ji je približala Aline Danioth iz Švice, tretje mesto pa je po prvi vožnji držala njena rojakinja Camille Rast. Tudi danes je po prvi vožnji odličen nastop Hrovatove dopolnila Neja Dvornik, ki je z zaostankom +1.73 držala deseto mesto.  Uli Stelli Podrepšek je na žalost zmanjkalo zelo malo, da bi si prismučala odlično izhodišče za drugo vožnjo in je bila z zaostankom +4.57 na 36. mestu po prvi vožnji.  Preostali dve naši tekmovalki Rebeka Roblek in  Katrin  Don sta odstopili na prvi progi.

Ponovno je odličen napad v drugi vožnji uprizorila Dvornikova. V cilju je s fantastičnin spodnjim delom druge proge prevzela prednost z 68 stotitnkami prednosti. Smučarke, ki so nastopil za njo so zaostajale kot po tekočem traku. Prva, ki je uspela prehiteti našo smučarko je bila Švedinja Elsa Haakansson Fermbaeck, Dvornikovo pa je ugnala za vsega 5 stotink. Za našo tekmovalko je zaosta tudi prva izmed dveh Švicark, ki sta se v prvi vožnji najbolj približali Hrovatovi. Odlično je v drugo ponovno smučala Daniothova, ki je prevzela vodstvo. Na vrhu je ostala le še Meta Hrovatič in vedelo se je, da ima Slovenija medaljo saj je bila Dvornikova ta čas na tretjem meatu. Hrovatova je danes preudarno smučala tudi na drugi progi, do prvega vmesnega časa močno povečala svojo prednoat na 91 stotink sekunde. Do cilja je malenkost časa izgubila, vendar se je vseeno s prednostjo 89 stotink v cilju veselila naslova prvakinje. "V zadnjem času sem imela kar nekaj tekem na katerih se ni izšlo po mojih željah. Po včerajšnjem dnevu sem bila, kar malo razočarana hkrati sem pa si danes še toliko bolj želela pokazati dobro vožnjo in priti do cilja. Pred drugo vožnjo sem bila zaradi zadnjih odstop kar malo nervozno, saj je težko, ker veš da dobro smučaš in tega ne pokažeš z rezultati. Nekako sem se vseeno uspela umiriti in sem tudi v drugo vožnjo prikazala dovolj dobro vožnjo za zmago, zato sem zelo vesela," je današnji nastop ocenila Hrovatova. Svoj drugi nastop je zelo solidno odpeljala tudi Podrepškova, ki je pridobila 5 mest in tekmovanje končala na 31. mestu.


MSP. Val di Fassa, slalom ženske .: Uradni rezultati:.

Zvočna izjava Meta Hrovat (mp3)>>

fotogalerija>>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov