DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalke in skakalci v Seefeld po medaljo

19.02.2019

V prostorih sponzorja, podjetja Mercaror d. d., se je pred odhodom na 33. svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah v Seefeldu predstavila slovenska skakalna ekipa na čelu z glavnima trenerjema.

Slovenska skakalna ekipa za Seefeld ob glavnih trenerjih Gorazdu Bertonclju (levo) in Zoranu Zupančiču (desno): Peter Prevc, Jernej Damjan, Timi Zajc, Anže Lanišek, Anže Semenič in Žiga Jelar ter v prvi vrsti Špela Rogelj, Maja Vtič, Jerneja Brecl, Nika Križnar in Urša Bogataj (c) SloSki

Ljubo Jasnič, predsednik Zbora in Odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Najlepša hvala Mercatorju, kot gostitelju današnje tiskovne konference. Z Mercatorjem smo skupaj že kar nekaj let. Z upravo in vsemi zaposlenimi imamo zelo dobre kontakte. Nekaj let smo vodili akcijo, ki je prinesla tudi rezultate v klubih. Mercator je tisti, ki se je neposredno vključil v podporo klubom v Sloveniji. Letos smo se odločili za malce drugačno akacijo, priključili smo se humanitarni akciji. Le ta zbira naših, slovenskih bankovcev, ki jih ni več, tolarjev. Le te bo Mercator spremenil v eure in pomagal programu za zgodnje odkrivanje raka. Dobro je, da se fantje, dekleta in vsi, ki sodelujejo v tej akciji, ki se bo končala 5. marca na rokometni tekmi, vključijo v to akcijo in da dajemo tudi kot neko noto športniki in športnice, ki jo pelje Mercator. Hvala Mercatorju za idejo in izpeljavo.

Uprava Luke Koper je na seji prejšnji teden sklenila, da bo naš zlati sponzor. Izredno smo veseli. Pošalil sem sem, ko smo dobili to informacijo, da je SZS zaplula v Luko Koper. Iz Luke Koper pa bomo šli predvsem na daljni vzhod, saj so zainteresirani, da propagiramo njihovo gospodarsko dejavnost. Pomagali jim bomo, da bodo čim bolj prepoznavni. Podpis pogodbe je že bil, z Luko Koper pa se bodo fantje in dekleta srečali takoj po koncu sezone.

Smo tik pred svetovnim prvenstvom, ki je najpomembnejši dogodek ob domačem tekmovanju v Planici. Do danes so tekle priprave na svetovno prvenstvo. Pripravljeni smo, želim čim manj obremenjevanja s stvarmi in čim daljše skoke. Nekateri pretekli rezultati so pokazali, da smo že lahko na stopničkah. Celotni ekipi želim, da bi bil Seefeld dejansko zapisan v zgodovino slovenskih smučarskih skokov.

Zoran Zupančič, glavni trener ženske skakalne reprezentance

Smo tik pred svetovnim prvenstvom. Vidimo, da smo stopnjevali svoje nastope in da imamo možnosti na ekipni in posamični tekmi. Zadovoljni smo z dosedanjim potekom sezone, ne morem pa reči, da nimamo več rezerv. Upam, da te rezerve ne bo več po tekmah v Seefeldu, da bodo punce to tam izkoristile. Do tekem v Seefeldu imamo še dva tehnična treninga v Planici, kjer bomo skušali odpraviti zadnje pomankljivosti in preizkusiti še nekaj opreme.

Posamično si želimo ene tekmovalke do petega, drugega do desetega in preostalih dveh do dvajsetega mesta. To so visoki cilji, zdaj ko smo ostali brez Eme Klinec, a če bodo ostale odskakale, kot znajo, mislim, da je to dosegljivo. Krog favoritinj se je tudi pri puncah povečal. Vesel sem, da imamo tudi ekipno tekmo, kjer bo naš cilj medalja.

Gorazd Bertoncelj, glavni trener moške skakalne reprezentance

Čas je, da gremo v boj za medalje, bodi si posamično ali ekipno. Ekipno smo bili zelo uspešni v Willingenu, kar nam da neko samozaupanje in sproščenost, da verjamemo v sebe, v ekipo. Res je, da nismo med glavnimi favoriti, a na svetovnih prvenstvih je vse možno. Favoriti padejo, pridejo drugi iz ozadja in na to računamo tudi mi. Borili se bomo do zadnjega. Ekipa je bila izbrana po določenih kriterijih. Selekcija ni bila težka, odločili smo se za tiste tekmovalce, ki bodo najbolj uspešni v Innsbrucku in Seefeldu. Skakalnica je malo specifična, pravimo, da je potrebno več eksplozivnosti, več odskoka.

Glavni cilj je boj za medalje. To je prioritetni cilj. Krog favoritov na posamični tekmi je zelo širok, do 20 tekmovalcev. Na ekipni tekmi je cilj medalja.

Peter Prevc

V Seefeld odhajam predvsem s pričakovanji, da čim bolj stopnujem svoje skoke. Posamezne skoke, katere sem pokazal tako v Lahtiju kot Willingenu. Močno verjamem, da tistih ponesrečenih skokov ne bo.

Urša Bogataj

Ne bom trdila, da bolje skačem pod pritiskom, oz., da si ga bom sama nakopala. Letos sta mi dve tekmi uspeli in to je to. Nimam pritiska, želim si le dobrih skokov.

Anže Lanišek

Dobro sem se odpočil, prehlajen nisem več in v Seefeld in Innsbruck grem lahko povsem mirno.

Timi Zajc

Moj cilj na svetovnem prvenstvu je medalja.

Nika Križnar

Sem dobre volje, kljub temu, da mi v Oberstdorfu ni šlo vse po načrtih. Skušala sem izboljšati skoke na veliki skakalnici. Vidi se, da se na večji napravi še ne znajdem. Osebno mi je bolj pri srcu manjša skakalnica in upam, da bo tako tudi na svetovnem prvenstvu.

Jernej Damjan

Upam, da bom mlajšim lahko, če bo koga kaj zanimalo, čeprav mislim, da so vsi dobro pripravljeni tako fizično kot psihično in dobro vedo, kaj svetovno prvenstvo je, da to ni noben bav-bav, a samo še ena tekma in da je v osnovi potrebno dobro skočiti, tako kot povsod, pomagal. Če bodo rabili kakšno pomoč, sem vedno na voljo.

Anže Semenič

Na svetovno prvenstvo grem s pozitivno energijo.

Maja Vtič

Potrudila se bom, da bodo stvari šle še na bolje. Nekaj časa se že premika, a na rezultatih se to še ni pokazalo. Potrebno se bo boriti naprej in videli bomo, kaj bo.

Žiga Jelar

Skoke bi rad nadaljeval in jih nadgrajeval in postal nevaren tudi najboljšim.

Špela Rogelj

Navijači bodo tokrat prišli bolj s kombiji kot z avtobusom. Na svetovnem prvenstvu si želim dobrih skokov in potem bomo vsi bolj veseli.

Jerneja Brecl

Ni živčnosti, vesela sem, ker sem se uspela uvrstiti v ekipo. Kako bo šlo, pa bomo videli.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov