MSP: Za začetek 4. mesto Dvornikove in odstop Hrovatove po vodstvu v prvi vožnji

19.02.2019

Po končanem svetovnem prvenstvu za člane v Areju na svoj račun prihajajo mladinci, ki se za naslove mladinskih svetovnih prvakov in prvakinj borijo v Val di Fassi v Italiji. Že prvi dan je prinesel velik uspeh slovenskemu smučanju, Neja Dvornik je osvojila 4. mesto, Meta Hrovat pa je po vodstvu v prvi vožnji na drugi progi žal odstopila.

Meta hrovat je storila napako (c) Gepa

Mladim smučarkam v veleslalomu je pripadla čast, da so otvorile boj za medalje na letošnjem mladinskem svetovnem prvenstvu. Že na prvi tekmi smo imeli Slovenci v ogjnu moćno orožje za medaljo in Meta Hrovat je upravičila vlogo ene izmed favuritinj. Hrovatova je odlično odpeljala že prvo vožnjo, na kateri je s startno številko 4 postavila najboljši čas. Bila je za 9 stotink hitrejša od predstavnice iz Nove Zelandije, Alice Robinson, tretja Avstrijka Julia Scheib je zaostala že skoraj pol sekunde (+0.49). Odlično izhodišče za drugo vožnjo si je pripravila tudi Neja Dvornik, ki je s številko 26 uspela prismučati vse do sedmega mesta z zaostankom +1.16 za reprezentančno kolegico. Rebeka Roblek je v prvi vožnji postavila 42. čas, Ula Stella Podrepšek 69., Katrin Don pa je odstopila.

V drugo je iz naše vrste najprej napadla Dvornikova. Smučala je odlično in ob prihodu v cilj prevzela vodstvo.  Pred nastopom Hrovatove, je bila Dvornikova na četrtem mestu, z veliko prednostjo pa je vodila Alice Robinson, druga po prvi vožnji. Hrovatova se je odločno podala na pot, sicer do prvega vmesnega časa izguibla minimalno prednsot in zaostajala 10 stotink. Tudi pri drugem vmesnem času je bila še povsem blizu Robinsonovi, saj je zaostajala samo še 9 stotink. V igri za naslov svetovne mladinske prvakinje se je nato Hrovatovi pripetila napaka in je na žalost odstopila. Zmage se je tako razveselila Novo Zelandka, naša najboljša pa je bila Neja Dvornik na nehvaležnem četrtem mestu. Medaljo je zgrešila za vsega 7 stotink.  Srebro je osvojila Camille Rast  iz Švice (+1.06), bron pa Kaja Norbye iz Norveške (+1.16). Kasneje sta s svojo drugo vožnjo opravili še Roblekova in Podrepškova. Roblekova je svojo uvrstitev izboljšala za dve mesti in tekmovanje zaključila na 40. mestu, Podrepškova pa je na drugi progi odstopila.

Neja Dvornik je zasedla odlično 4. mesto (c) Gepa


MSP, Val di Fasa, veleslalom dekleta .:Uradni rezultati:.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov