Hadalin in Kranjec nazaj v Sloveniji

18.02.2019


Člana moške reprezentance v tehničnih disciplinah, Štefan Hadalin in Žan Kranjec, ki sta nas v minulih dneh razveselila z vrhunskimi rezultati, sta se vrnila iz svetovnega prvenstva v Areju in spregovorila o dogajanju na Švedskem. Naša smučarja pa imata pred seboj že nove izzive, saj ju že konec tega tedna čakajo preizkušnje svetovnega pokala v Banskem v Bolgariji.FOTOGALERIJA >>>

Štefan Hadalin
Trenutno še nisem prepričan, če sem uspel že povsem dojel kaj se mi je zgodil. Če povem čisto iskreno, je to toliko enih dogodkov in občutkov, da bom mogoče še rabil nekaj časa, da povsem strnem misli. Sigurno pa vse že prihaja za mano, še posebej sedaj, ko sem že v krogu domačih, je ta občutek še bolj pristen. Prvenstvo je bilo dolgo in ni bilo lahko tako dolgo biti zbran. Ugotovil sem, da so izkušnje na prvenstvih še kako pomembne. Jaz sem imel srečo, da sem imel ob sebi odlično ekipo, ki me je držala nazaj, da sem se tudi po uspehu v kombinaciji uspel pripraviti še na preostali tekmi. Je pa težko, takoj ko sem imel kakšno minuto več časa, je glava odtavala in podoživljala uspeh. Tako, da upam, da sem se sedaj za v prihodnje veliko naučil in, da mi bo sedaj lažje na prihodnjih prvenstvih, da bom lažje ostajal zbran na vseh tekmah. Zelo pomembno je tudi, da se z Žanom Kranjcem odlično zastopiva, sva dober tandem. Čeprav sva karakterno zelo različna se zelo dober dopolnjujeva, čeprav je opazna razlika v starosti, vseeno skupaj dobro štima. Malo mi je žal za njega, da mu ni uspelo dobiti medalje, ker bi si jo zelo zaslužil glede na vložen trud in rezultate, ki jih kaže. Je pa peto mesto vseeno odličen rezultat. Pri meni je za dober uspeh zelo pomembno dobro ekipno delo, zelo dobro je sodelovanje z Žanom in nekako bi se najbolj za uspeh izrazil z "team work makes dream work". Nekako tako, ekipa je začela delati eden za drugega, dihamo vsi za enega eden za vse. S tem se je tudi omogočilo, da sva z Žanom ugotovila, da sva sposobna priti med najboljše in s tem se je celotna zgodba začela izboljšati na boljše.

Žan Kranjec
Vsako veliko tekmovanje ti da izkušnje in neko izhodišče za naslednjo veliko tekmovanje. Jaz sem lani na olimpijskih igrah in letos na svetovnem prvenstvu dobro tekmoval, naredil dva dobra rezultata. Na žalost mi je malo zmanjkalo do res vrhunskega dosežka, saj je konkurenca res zelo močna in se vedno najdejo trije tekmovalci, ki so na zelo vrhunskem nivoju. Treba bo res trdo delati in imeti tudi kanček sreče, da se bo nekoč tudi meni poklopilo in bom osvojil medaljo. Za vse skupaj je treba res vložiti veliko truda. Začne se s poletnimi kondicijskimi pripravami, potem je zelo pomembna priprava na snegu pred sezono in tudi med samimi tekmovanji. Najbolj pomembno pri vsem pa je to, da si ves čas z glavo pri stvari, kar je velikokrat zelo težko. Na srečo sva se s Štefom navadila, da je treba trdo delati in sedaj nama je to že nekako prišlo v kri, tako da je vse skupaj nekoliko lažje, je nek način življenja. Z dobrimi rezultati pa se vse povrne. Za dober rezultat je zelo pomembna psihološka priprava, jaz pri tem rabim potrditev. Da pridobim zmagovalno miselnost je potrebno, da sem zelo hiter ali na treningih ali na tekmovanjih, rabim neko potrditev. Na srečo sem v zadnjih letih dobil veliko teh potrditev, tako da sedaj lahko povsem zaupam svojim sposobnostim, da lahko pridem med najboljše na vsaki tekmi.

Miha Verdnik, vodja panoge
Ekipa je čez celotno svetovno prvenstvo zelo dober delovala, tako trenerji kot tekmovalci in celoten strokovni štab. Imeli smo cilj, da bi bili vsako tekmo med prvo deseterico, želeli smo si smučati napadalno in biti nevarni. Želeli smo si, da bodo tekmovalci pokazali svoje najboljše predstave na tekmah in bodo smučali tako kot znajo. Na določenih tekmah se nam je to izšlo in smo naredili vrhunske rezultate, na nekaterih pač ne. Vseeno v celoti gledano lahko rečem, da smo naredili velik korak naprej od prejšnjega svetovnega prvenstva in od samih olimpijskih iger. To nekako potrjuje, da je naš program dobro zastavljen in sedaj že gledamo naprej. Že analiziramo to prvenstvo in iščemo poti, kako bi lahko bili še boljši.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov