Klemenčičeva in Dovžan 16., mešana štafeta 15.

17.02.2019

V Soldier Hollowu se je z mešanimi štafetnimi preizkušnjami zaključuil svetovni pokal v Severni Ameriki. Slovenijo sta v mešani štafeti dvojic zastopala Polona Klemenčič in Miha Dovžan, v mešani štafeti pa so nastopili Rok Tršan, Mitja Drinovec, Urška Poje in Lea Einfalt. 

Miha Dovžan je s svojimi nastopi v Solider Hollowu lahko zadovoljen (c) Gepa

Najprej je bila na sporedu mešana štafeta dvojic. Na tekmi, kjer sta za Slovenijo nastopila Dovžan in Klemenčičeva, se mora vsak izmed dvojice na progo podati dvakrat in v vsakem svojem nastopu opraviti streljanje leže in stoje. Prvi se je na progo podal Dovžan, ki je svoj prvi nastop opravil odlično. Bil je nezgrešljiv v streljanju leže, na drugem strelskem psotanku pa je nadaljeval z eno popravo. Tudi v smučini je bil Miha zelo konkurenčen in štafetno palico predal z vsega 7.5 sekunde zaostanka. Nato pa se je nastop Poloni Klemenčič malo zalomil. Zelo dobro je sicer opravila s streljanjem leže, kjer je morali popravljati samo eno tarčo. Žal pa ji ni najoblje šlo na strelskem postanku stoje, kjer je morala kar dvakrat v kazenski krog. Polončičeva je Dovžanu predala nazaj na 16. mestu z zaostankom 1:28. Kljubo dobremu drugemu nastopu Dovžana in Polončičeve naša dva nista mogla več napredovati. Dovžan je v svojem drugem nastopu ponovno zadel vse strele leže, v stoje pa je moral popravljati trikrat. Za napako v prvem nastopu se je odkupila tudi Polončičeva, ki je v drugo zadela vseh 10 strelov. Slovenija je tako tekmovanje sklenila na 16. mest, z zaostankom 3:09 za zmagovalno dvojico iz Italije. 

Za Italijo sta nastopila Dorothea Wierer in Lukas Hofer, ki sta na strelišču popravljala le šestkrat, bila pa tudi zelo hitra v teku, tako da sta druga Avstrijca prehitela za 22 sekund. Za Avstrijo sta nastopila Simon Eder in Lisa Theresa Hauser, tretja pa sta bila Francoza Antonin Guigonnat in Julia Simon.

Nekaj ur za po koncu štafetne preizkušnje dvojic so se na progo podali še biatlonci in biatlonke v mešanih štafetah. V preizkušnji kjer sta moška predstavnika opravila s 7.5 km dolgo progo, ženski pa 6 km, je Slovenija zasedla 15. mesto. Prvi se je na progo podal Rok Tršan, ki je na strelišču moral popravljati dvakrat leže. Na menjavo je prišel kot 11. z zaostankom 1:05 za takrat vodilno Nemčijo. Drugi je za naše nastopil Mitja Drinovec, ki pa je moral v kazenski krog v streljanju leže. Po polovici porge je bila Slovenija 16. z zaostankom 3:05 za norveško. Na vrsto je prišla Urška Poje, ki je pridobila nekaj mest. Po streljanju leže je prišla celo do 13. mesta, nato pa je nekaj ponovno izgubila. Po streljanju stoje je bila Pojetova na 15. mestu, kmalu za tem pa je bila ujeta in Slovenija je tekmovanje zaključila, tako da Lea Einfalt ni dobila priložnosti za svoj nastop.

V ospredju je potekal boj treh reprezentanc, ki so se menjavale v vodstvu. Najkrajšo je potegnila Norveška, ki je zasedla tretje mesto. Druga je bila Nemčija, zmaga pa je danes odšla v Francijo.

Biatlonci in biatlonke imajo sedaj do 7. marca na voljo, da izpilijo svojo formo, potem pa se bo v Ostersundu na Švedskem začel vrhunec te sezone, svetovno prvenstvo.


Soldier Hollow, mešana štafeta dvojic .: Uradni rezultati:: 

Soldier Hollow, mešana štafeta .: Uradni rezultati:: 

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov