Flisar tudi drugi dan zaključil v osmini finala

17.02.2019


Smučarji v smučarskem krosu so se merili za nove točke svetovnega pokala. Filip Flisar je tudi druge dan svoje nastope v Feldbergu sklenil v osmini finala.


foto: Gepa

Flisar je v izjemno toplih razmerah nastopil v tretji skupini osmine finala. V skupini so nastopili še domačin, ki je bil včeraj drugi, Florian Wilmsmann, Američan Brant Crossan in Jonas Lenherr iz Švice. Flisar se je na progo podal odločno, takoj prevzel vodstvo, nato pa ga je v prvem ovinku prehitel Wilmsmann, ki je v vodstvu vztrajal vse do konca. Flisar je sledil Nemcu in ves čas smučal na drugem mestu, zelo blizu pa sta bila tudi Američan in Švicar. Flisar je na grbini, že na zadnji ravnini, naredil manjšo napako, izgubil malo hitrosti . Tekmivalci so zelo izenačeno prečkali ciljno črto, »fotofinish« pa je pokazal, da sta Flisarja prehitela tako Lenherr kot tudi Crossan. V nadaljnje boje pa sta se uvrstila Wilmsmann in Crossan.

''Moje smučanje sploh ni slabo, vendar je nekako tako, da ko ne gre potem ne gre. Lahko se požrem od sekiranja, lahko pa probam iti dalje, saj bo šlo enkrat bolje. Škoda, a upanje umre zadnje, pravijo,'' je svoje nastope opisal Flisar, ki ostaja pozitiven. Glede na pomladanske razmere sredi februarja pa je dejal: ''Proga danes niti ni bila tako mehka, so organizatorji opravili zelo dobro delo, glede na to, da smo na startu videli, da je 12 stopinj Celzija. Tudi meni osebno taka proga bolj paše, kot ledene, pogoji za tekmovanje so bili pravzaprav odlični.''

V velikem finalu je bil najhitrejši Francoz Jean Frederic Chapuis, drugo mesto je osvojil Švicar Romain Detraz, njegov rojak Ryan Regez pa je bil tretji. Filipova končna uvrstitev je bilo 28. mesto.

Zvočna izjava Filipa Flisarja (mp3)

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov