Na drugi tekmi v Pyeongchangu šesto mesto Mastnaka

17.02.2019


V Pyeongchangu v Južni Koreji se je nadaljeval svetovni pokal za deskarje in deskarke alpskega sloga. Na sporedu je bil znova paralelni veleslalom s slovensko trojico - Tim Mastnak, Žan Košir, Gloria Kotnik.


Tim Mastnak, foto: Gepa

Tako kot pred 24. urami sta naša tekmovalca in tekmovalka dobro opravili s kvalifikacijskimi vožnjami, Žan je namreč zasedel tretje mesto, Tim peto, Gloria pa enajsto. Naša deskarka se je v osmini finala ponovno pomerila s predstavnico Poljske, Aleksandro Krol in jo ugnala za 57 stotink sekunde, uspešen pa je bil tudi Mastnak, ki je bil za 3 stotinke hitrejši od Avstrijca Benjamina Karla.

Včerajšnji zmagovalec je nastopil v zadnjem paru prvega kroga izločilnih bojev, ob njem pa je bil predstavnik Rusije Vic Wild. Žan je bil blizu novega uspeha in napredovanja, tokrat pa so bile stotinke oziroma natančneje le ena stotinka, na strani nasprotnika.


Gloria Kotnik, foto: Gepa

Kotnikovi je preboj v polfinale nato preprečila Cheyenne Loch iz Nemčije, ki je ciljno črto prečkala s prednostjo 0.47 sekunde, brez boja za stopničke pa je ostal tudi Mastnak. Tokrat ga je ugnal domači adut Sangho Lee, ki je bil hitrejši za 19 stotink.

Do zmage je na koncu prišla Nemka Ramona Theresia Hofmeister, na najvišjo stopničko pa je prišel tudi Avstrijec Andreas Prommegger. Kotnikova je tekmovanje v Južni Koreji sklenila na osmem mestu, Mastnak je bil šesti, Košir pa deseti.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov