Naši niso izkoristili priložnosti

16.02.2019

V Soldier Hollowu sta bili na sporedu zasledovalni tekmi. Slovenci smo imeli tri adute v moški konkurenci, na žalost pa se Miha Dovžan, Rok Tršan in Mitja Drinovec v težkih razmerah niso znašli najbolje in so ostali brez novih točk za svetovni pokal.

Miha Dovžan je imel danes odlično priložnost, ki pa jo je zapravil na strelišču (c) Gepa

V Solider Hollowu v Severni Ameriki so se biatlonci pomerili na zasledovalni tekmi. Pogoji za tekmovanje so bili zelo zahtevni, saj je tekmovalce oviral močan veter na strelišču, kar je privedlo do številnih napak. Veliko težav so imeli tudi naši tekmovalci. MIha Dovžan, ki se je na pot podal z odličnim izhodiščem, saj je včeraj zasedel 25. mesto, je danes na strelišču zgrešil osemkrat in tako nazadoval tik za dobitnike točk na 41. mesto. Na žalost sta bila podobno ali še bolj nenatančna Tršan in Drinovec. Drinovec je moral odteči kar dodatnih 11 kazenskih krogov in zasedel 52. mesto, Tršan pa se je sedemkrat zavrtel v kazenskem krogu in tekmovanje sklenil tik za Drinovcem.

Odlično se je danes v zahtevnih razmerah znašel Francoz, Quentin Fillon Maillet, ki je zadel vseh 20 strelov in se iz šestega mesta povzpel vse do zmage. Drugi je bil včerajšnji zmagovalec Vetle Sjaastad Christiansen, ki je zgrešil enkrat, tretji je bil danes Smon Desthieux iz Francije, ki je bil včeraj drugi.


Soldier Hollow, zasledovanje moški .:Uradni rezultati:.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov